Több mint száz ingyenes szabadtéri koncert pezsdíti fel nyáron Budapest köztereit

Július 1. és augusztus 14. között Budapest 15 kultikus szabadtéri helyszínén nem kevesebb, mint 160 ingyenes koncerttel jelentkezik újra a Zenélő Budapest.

Fotó: zenelobudapest.hu

A nyolcadik évadát kezdő Zenélő Budapest ingyenes programsorozata egyedülálló módon kelti életre a fővárost, és a hét minden napján világszínvonalú produkciókkal örvendezteti meg a közönséget.

A szabadtéri koncertek fellépői közt olyan neveket találunk, mint a Nemzeti Filharmonikusok, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, az Operaház, a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei és szólistái.

Fotó: zenelobudapest.hu

Formációik nyári meleget enyhítő dallamait pedig többek között a Szépművészeti Múzeum előtt, a Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokában, a Várkert Bazár és a Budai Vár több pontján, a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán, a Margitszigeti Zenélő Kútnál, az Orczy parkban és a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán is élvezhetjük.

blank
Fotó: zenelobudapest.hu

A nagy népszerűségnek örvendő koncertsorozat idén is minden korosztálynak ígér kikapcsolódást és interaktív programot egyaránt.

A hagyományokhoz híven a koncertsorozat idén is egy különleges összművészeti performansz keretében idéz meg egy klasszikust, ezúttal a modern zeneirodalom egyik legszebb művét, Bartók Béla A fából faragott királyfi című balettjét gondolták újra.

A 45 perces műsort hat alkalommal tűzik műsorra az idei évadban a Millenáris Parkban, a Várkert Bazárban, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban, illetve a Nádasdy-kastélyban.

blank
Fotó: zenelobudapest.hu

A 20 perces minikoncertek interaktív zeneparkkal, játékokkal és mozgással zenei felfedezésre invitáló zenés játszótérrel bővülnek teljessé. A közösségi hangszereket pénteken, szombaton és vasárnaponként lehet majd kipróbálni a Millenáris Széllkapu Parkban, a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán és az Orczy parkban tervezett eseményeken.

blank
Fotó: zenelobudapest.hu

A Várkert Bazár Szárazárok színpadán júliusban három kiemelkedően tehetséges fiatal pályakezdő együttes – a Heatlie, a Koalabell és a Pardon ME! – mutatkozik be.

blank
Fotó: zenelobudapest.hu

A Várkert Bazár Öntőház udvara két vasárnap délelőtt alkalmával nagykocertnek ad otthont, de a hagyományossá vált csütörtök esti Hegyvidéki Kulturális Szalonban felcsendülő dallamok sem maradnak el.

Ezeken kívül számtalan programmal készülnek a szervezők, ezért mindenképp érdemes követni a Zenélő Budapest oldalát vagy a Facebook-oldalukon meghirdetett eseményeket.