Miután a Felelős Gasztrohős megosztott velünk néhány tippet, hogyan ünnepelhetjük meg a karácsonyt kicsit környezettudatosabban, egy fantasztikusan finom téli recepttel is meglepnek minket. A karakteres ízű gyömbéres répaleves egyetlen karácsonyi menüről sem hiányozhat!
Hozzávalók:
- 600 g sárgarépa (bio)
- 1 ek frissen aprított gyömbér
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek curry fűszerkeverék
- 1 ek pirospaprika
- 2 l alaplé
- olaj vagy vaj
- só
Elkészítés:
A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyömbért. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és a curry fűszerkeveréket, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, átforgatjuk, sózzuk és felöntjük az alaplével. Közepes lángon addig főzzük, míg a répa meg nem puhul. Miután elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és utána összeturmixoljuk.
Ízlés szerint egy kis tejföllel, magokkal, vagy akár ízesítetlen pattogatott kukoricával tálalható.
Recept: Felelős Gasztrohős