Felejtsd el a zabkását! Hihetetlenül finom hajdinakása receptet mutatunk

Ugye milyen  unalmas mindig zabkását vagy müzlit enni reggelire? Ezért mutatunk egy különleges hajdinás kását, ami tökéletes választás reggelinek, mivel nemcsak egészséges, de nagyon finom is. Főzést nem igényel, csupán egy kis előző esti előkészületet, fogyasztás előtt pedig kedvünk szerint ízesíthetjük és díszíthetjük gyümölcsökkel és magvakkal.

A hajdina egyébként kiváló élelmi rost forrás, ennek köszönhetően tisztítja a beleket és lassítja a tápanyagok felszívódását is, ez pedig a fogyókúrázóknak jól jöhet, ugyanis a gabonának hála tovább érezzük magunkat jóllakottnak.

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 15 dkg hajdina
  • 3 dl kókusztej
  • 5 dkg eritrit
  • 10 dkg (kókusz) joghurt
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg bogyós gyümölcs

Elkészítés

  • A fogyasztást megelőző este alapos mosás után beáztatjuk a hajdinát a kókusztejbe, majd egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  • Reggelre megszívja magát folyadékkal és megpuhul. Ekkor turmixgépben vagy aprítóban krémesre turmixoljuk az eritrittel, a joghurttal és a kókuszreszelékkel.
  • Tálalhatjuk őket a mostanában divatos befőttes üveges módon, de természetesen bármilyen kis tálka megteszi. Ízlés szerint bogyós gyümölcsökkel, áfonyával, szederrel, málnával fogyasszuk.

A receptért köszönet Gökler Krisztinek. További finom recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.