Ez a spenótos ízesítésű változat önmagában is finom, de kedvünk szerint tálalhatjuk sós túrókrémekkel, salátával vagy zöldség alapú kencékkel.
Az édes amerikai palacsinta nagy kedvenc nálunk, ám ha napindítónak készíted, a sós változat talán még nyerőbb választás is lehet az édesnél. Ez a spenótos ízesítésű változat önmagában is finom, de kedvünk szerint tálalhatjuk sós túrókrémekkel, salátával vagy zöldség alapú kencékkel.
Hozzávalók
- 10 kis palacsintához
- 2 nagy marék bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fehérbors
- frissen reszelt szerecsendió
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg liszt (gluténmentes változatban rizsliszt)
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 dkg zabpehely
- kevés olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a megmosott, leszárított bébispenótot a lereszelt fokhagymával összepároljuk rajta. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- A tojásokat enyhén felverjük, hozzáöntjük a tejet, majd apránként beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet. Kissé megsózzuk, hozzáforgatjuk a párolt spenótleveleket, és a masszát simára keverjük.
- Egy palacsintasütőt felhevítünk, kikenjük kevés olajjal, és evőkanállal adagolva tetszőleges méretű kis palacsintákat sütünk a tésztából.
A receptért köszönet Csigó Zita bloggernek. További remek recepteket az Ízes Élet honlapján találsz.