A fehérbor nemcsak szép pohárba kitöltve, elkortyolva nagyon finom, hanem főzni is szuper vele! Mustárral, rozmaringgal, szőlővel kombináltam, így az egyszerű csirkecombok rögtön különlegessé váltak.
Hozzávalók
4 személyre
- A húshoz:
- 2 + 2 evőkanál vaj
- 4 csirkecomb
- só, őrölt fekete bors
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 dl száraz fehérbor
- 3 evőkanál mustár
- 1 kis ág rozmaring
- 1 nagy fürt kékszőlő
- A salátához:
- 20 dkg bulgur
- só
- 1 csokor újhagyma
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- kevés citromlé
Elkészítés
#1 Egy nagy serpenyőben felolvasztunk két evőkanál vajat, majd a csirkecombok mindkét oldalát 2-2 perc alatt alaposan lepirítjuk rajta. A combokat ezután kivesszük, és vajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk.
#2 A serpenyőbe dobjuk (elmosás nélkül) a maradék vajat, és a megtisztított, nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát, illetve az egészben hagyott fokhagymagerezdeket párolni kezdjük rajta. Kevés fehérborban simára keverjük a mustárt, a hagymákhoz keverjük a finomra aprított rozmaringlevelekkel együtt. Felöntjük a maradék borral, összeforraljuk, majd az egészet a csirkecombokra öntjük. Lefedjük alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
#3 A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a 20-25 perc letelte után a tepsibe szórjuk, további 10-15 percet sütjük. Végül levesszük az alufóliát, és pár perc alatt megpirítjuk a combokat.
#4 A csirkecombok sütésével egy időben elkészítjük a köretet. Az átöblített bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Összekeverjük a megtisztított, felkarikázott újhagymával és az apróra vágott lila hagymával. Finomra vágott petrezselyemzölddel, citromlével és kevés sóval ízesítjük, majd az elkészült csirkecombok mellé tálaljuk.
Az Ízesélet gasztrobloggerének, Csigó Zitának receptje. További receptek: izeselet.hu