Tovább terjeszkedik az év burgerezője, ahol az ausztrál óceánpart hangulatába is belekóstolhatunk

Tovább bővíti hálózatát a rangos toplista élén trónoló Burger Project: hamarosan három éttermük lesz, és 2026 végéig számos új egységet terveznek megnyitni. 

smash burger Budapest
Fotó: Boldog Ati

Megkapták az Év burgerezője díjat

Már bekerülni is megtiszteltetés a Street Kitchen gasztronómiai portál kiadványaiba – hát még azonnal egy rangos díjjal berúgni a (konyha)ajtót. Így tett az ausztrál beach vibe-okkal érkező Burger Project, amely 2025-ben első helyezettként debütált a hamburgerező kategóriában.

Az Év burgerezője díjat egy szakértőkből álló csapat ítélte oda, akik egy éven keresztül járták az országot, hogy felkutassák a legkiemelkedőbb gasztronómiai helyeket – a legnagyobb városoktól a legeldugottabb falvakig.

Fotó: Boldog Ati

A díjátadóra a Foodora Selection x Street Kitchen Fesztiválon került sor, ahol a Burger Project egy teljes hétvégén át, saját food truckkal kitelepülve képviselte a „project életérzést” – az élmény pedig nemcsak új impulzusokat és szakmai kapcsolatokat hozott, de az azonnali bővülés lehetőségét is megnyitotta.

Mintha az ausztrál tengerparton lennénk

A „burger-smashelési” technika egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, ám a Burger Project csapata egy kicsit más megközelítésben nyúl a témához. A bucik közé itt nem csupán egy-két hozzávaló kerül – ellenkezőleg, az ízkombinációk kifejezetten széles (és helyenként radikális) palettáján kísérletezhetünk.

Az őrületesen finom, minőségi angus húsok és házi szószok mellett egy-egy burgerkölteményben olyan merész összetevőket találunk, mint a tépett sous vide kacsacomb vagy éppen a házi bacon jam – de a hagyományosabb burgerre vágyók sem járnak rosszul az „alapkellékekkel”, mint a lilahagymalekvár vagy karamellizált hagyma.

Fotó: Boldog Ati

Mindehhez a Burger Project hangulatában, dekorációjában és persze ízvilágában is visszaköszönő ausztrál tengerparti életérzés társul – nem véletlen, hiszen az alapítók egyike korábban egy évtizedet töltött Ausztráliában, ahol alapos inspirációban volt része.

Következő megálló: Kálvin tér

A brand most látta elérkezettnek az időt, hogy nagyobb lépésekben bővítse a hálózatát – céljuk, hogy ezt a fenntartható növekedés jegyében tegyék. És persze hogy a hamarosan nyíló Kálvin téri helyszínen is tartsák az István úti és a Viza utcai éttermekben megszokott minőséget és pozitív, fiatalos energiát.

A Kálvin tér egyébként csak az első új lokáció: a cég tervei szerint a következő időszakban felgyorsul a növekedés, és számos új Burger Project étterem bukkanhat majd fel, először Budapesten, de még az is lehet, hogy idővel az ország más részein is.

Fotó: Connected Creative Agency

A digitális fejlődés is látványos: az átlátható és letisztult weboldal után megérkezett az étterem saját applikációja is, amely a papíralapú, pecsételős hűségkártyát váltja, és immár komolyabb kedvezményeket és törzsvásárlói előnyöket kínál.

Fotó: Boldog Ati
The Burger Project
1043 Budapest, István út 5. | 1138 Budapest, Viza utca 9.
Weboldal | Facebook

Mutatunk még néhány mennyeinek ígérkező helyet: