Újdonságok Budapesten: 8 hely a városban, amit megéri kipróbálni

Újabb izgalmas éttermekkel, reggelizőkkel, bárokkal és pékségekkel bővült a budapesti gasztropaletta. Októberre össze is szedtük 8 kedvencünket, hogy biztosan ne maradjatok friss gasztroélmények nélkül!

Kicsi Japán Dining

Az Üllői út árkádjai alatt megbúvó apró helyiségben tokiói hangulatot teremtő Kicsi Japán csapata gondolt egy nagyot, és nyár végén megnyitották új egységüket, a Kicsi Japán Diningot. A Szent István körúton található, tágasnak azért még mindig nem mondható étteremben immár nem a pulton könyökölve “kell” magunkba tömni a város talán legfinomabb sushikülönlegességeit, hanem kényelmesen, egymástól bambuszrolókkal elválasztott asztaloknál ülve élvezhetjük a széles választékban elérhető, megszokott minőséget és az intim izakaya-atmoszférát.

1055 Budapest, Szent István körút 21. | Facebook

Fotó: Kicsi Japán Dining

De’ Finci

Ha hamisítatlan olasz streetfood-élményre vágysz Újbuda szívében, a De’ Fincinél nehezen tudnánk jobbat mondani! A Móriczon megnyitott egész napos reggeliző megfizethető árakkal és prémium olasz hozzávalókból készült finomságokkal várja az ínyenceket: a kínálat sztárja a számtalan feltéttel elérhető római stílusú pizza, de a kirobbanóan krémes pisztáciás cannolit sem érdemes kihagyni. A gyors és kiadós ebédre jó választás éhes szájak számára a klasszikus lasagne vagy az arancini, de ha csak egy minden földi jóval megpakolt szendvicsre vagy olasz kávéra ugrasz be, akkor is mosollyal az arcodon fogsz távozni.

1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 8. | Facebook

Fotó: De’ Finci

Füles

A szép emlékű Retek utcai borozó helyén még csak nemrég nyílt meg a II. kerület új kultúrbárja, a Füles, de máris a környékbeli zenerajongók Mekkájává avanzsált. Hogy ez a pincehelyiségben rendszeresen előforduló ingyenes akusztikus koncerteknek, az éjszakába nyúló live DJ-szetteknek, a barátságos miliőnek vagy a minőségi italoknak tudható be, annak megválaszolását rátok bízzuk. Akár egy laza alapozóhelyet kerestek, akár egy atombiztos bulihelyszínt, a Fülessel nem tudtok lyukra futni!

1024 Budapest, Retek utca 36. | Facebook

blank
Fotó: Füles

Nándori Brunch & Bistro

Kistestvért kapott a Bakáts tér legendás, több mint 60 éve üzemelő családi vállalkozása, a Nándori Cukrászda! A szomszéd házszám alá beköltöző Nándori Brunch & Bistróban a korábban az Aranybástya étteremnél konyhafőnökösködő Papdi Zsolt felel a házias ízvilágú, minőségi alapanyagokból készült szezonális fogásokért. Keddtől péntekig pénztárcabarát ebédmenüvel, délelőttönként válogatott reggelikkel, mint például croque monsieur-vel és cilbirrel (török buggyantott tojás), 11.30 és 15.30 között pedig kiváló brunchételekkel várnak minket.

1092 Budapest, Ráday utca 54. | Facebook

blank
Fotó: Nándori Brunch & Bistro

Bistro Ferragosto

Az augusztus 15-re eső ferragosto valódi népünnepélynek számít az olaszoknál: általában az egész ország leállásával jár, és a vendégeskedés öröméről, az étel-ital önfeledt élvezetéről szól. Ezt kínálja a nemmindennapi lokáción, az egykori Haggenmacher sörgyár telephelyének oldalában megnyílt Bistro Ferragosto is. Az étterem-bár hibridként funkcionáló hely autentikus olasz tésztaételekkel, príma pizzákkal, első osztályú espressóval és koktélok hosszú sorával csábít ízutazásra a mediterrán országba, mindezt a Keletitől egy kőhajításnyira.

1074 Budapest, Huszár utca 7. | Facebook

blank
Fotó: László Orsolya

Casa Mexa

Egy mexikói belép egy budapesti étterembe, ott összebarátkozik a konyhán dolgozó honfitársával, majd rá pár évre megnyitják saját helyüket. Ez nem egy vicc, hanem a Casa Mexa története dióhéjban: Daniel Adair Sanchez Mencias és Hector Ruiz street foodozójában családi receptek alapján készült hagyományos mexikói fogásokat kóstolhatunk, latin zenével fűszerezve. A tacók közül mindenképp kiemelendő a quesabirria nevű tunkolós történet, a szaftos quesadilla al pastor is megér egy misét, a szikkadt tortillával készült, chilis paradicsomragus chilaquiles pedig az új kedvencünk!

1075 Budapest, Síp utca 5. | Instagram

blank
Fotó: Casa Mexa Budapest

Eat‘n’Sip Étterem

A nyár végén nyitotta meg kapuit Budapest gasztronómiai térképének új gyöngyszeme, az Eat’n’Sip. Az európai fúziós konyhát képviselő étterem kínálatára nincs jobb szó, mint hogy étvágygerjesztő: a nyálcsorgatóan finom májsalátától kezdve a friss tenger gyümölcsei levesen és a bélszínből készült marhatatáron át a klasszikus T-bone steakig, itt mindenki talál valami ínyére valót, hogy a kreatív koktélmenüt ne is említsük. De az Eat’n’Sip nem csak vacsoraidőben csábít: változatos business lunch menüjük a déli gyomorkorgás ellen is biztos megoldást nyújt!

1074 Budapest, Dohány utca 12. | Instagram

blank
Fotó: Eat’n’Sip Étterem

Fragola Brunch & Lunch

A népszerű Fragola-család legújabb tagja teljes körű gasztronómiai élményt kínál a nap minden szakában, legyen szó egy délutánba nyúló reggeliről, vagy egy naplementére időzített ebédről. A bájos kialakítású Fragola Brunch & Lunch-ban az édesszájúak és a tojásételek szerelmesei éppúgy megtalálják számításukat, mint az egészséges ételek vagy az olasz tészták rajongói. Amerikai palacsinta, grillezett kecskesajt, eggs royale, kézműves fagylaltok – csak néhány tétel a gondosan összeállított étlapról, amely még a legtapasztaltabb bruncholó számára is tartogathat meglepetéseket!

1051 Budapest, Hercegprímás utca 17. | Facebook

blank
Fotó: Fragola Brunch & Lunch

Új kávézók Budapesten őszi reggelekre: