Új, szórakoztató családi koncertsorozat mesél a zene öröméről idén ősszel

Egy különleges koncertre invitál mindenkit a Danubia Zenekar idén ősszel, melyet a család apraja-nagyja élvezni fog. A Zeneimádó premierelőadását szeptember 14-én két időpontban, 10 órakor és 11:30-kor játsszák a Budapest Music Centerben.

Fotó: Posztós János

Ha minden napotok zenével kezdődik, a buszon, az iskolában, a mosdóban vagy dolgozatírás közben is zenét hallgattok, ha minden esőből, kabócaberregésből szimfónia lesz számotokra, akkor igazi zeneimádók vagytok! Főhősünk, a Zeneimádó is épp így él.

Ő egy vicces, esetlen, gyereklelkű figura, akinek egész napját „zene” szövi át, a körülötte lévő természetes zajokban is zenét, ritmust, dallamot vél felfedezni: számára a reggeli fogmosás jazzritmus, az óracsörgés vagy a teaszürcsölés is muzsika. A zene biztonságot és örömöt nyújt neki, ugyanakkor a világra, a körülötte lévő emberekre a maga szempontjai szerint figyel vagy nem figyel – ez számtalan vicces helyzetet szül a szórakoztató koncertelőadás során.

Fotó: Posztós János

A Zeneimádó // Budapest Music Center (2024. szeptember 14.)

A Zeneimádó a Szemenyei János színművész által kiváló humorral megjelenített történetben túlságosan el van foglalva magával, és végül a nézőközönség bevonásával szembesül azzal, hogy másokra nem figyelése, társaival való együtt nem működése akadályozza a valódi kapcsolatok kialakításában. A koncertet hallgató gyerekek segítségével tapasztalhatja meg a történet végére a közösség, az együttműködés erejét és azt, hogy a zene nemcsak egy személyes menedék, mely sok-sok örömet ad, hanem egy közös nyelv is lehet, amely összeköti az embereket.

A koncert zenéjét a Danubia Zenekar felkérésére az Erkel Ferenc-díjas Horváth Balázs, valamint Ott Rezső szerezte, az előadást rendezte és a főszerepet játssza Szemenyei János Arany Kotta- és Artisjus-díjjal, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész. Karmester, művészeti vezető: Hámori Máté

Jegyvásárlás >>

Még több szuper kulturális program a fővárosban idén ősszel: