5+1 klassz kávézó Budapesten a kerékpárok és a bringázás szerelmeseinek

Az európai autómentes nap kapcsán szeptemberben ismét több figyelem övezi a kerékpáros közlekedést. Ennek apropóján olyan különleges helyeket gyűjtöttünk nektek egy csokorba, ahol a kerékpározás és a kávézás iránti szenvedély összpontosul. 

Dynamo Bike & Bake

Két szenvedélyt hoz egy tető alá a Kálvin tér egy félreeső, csendes utcájában immár egy évtizede otthonra lelt Dynamo Bike & Bake. A Képíró utcában található sütizőben a legfinomabb édességek és szezonális finomságok éppúgy sorakoznak egymás mellett, mint a kölcsönzésre váró bringák. Ha tervezitek már egy ideje, hogy két keréken fedezitek fel a fővárost, a Dynamobake-ben nemcsak a megfelelő kerékpárt találjátok meg, de a túra indításához és méltó lezárásához illő remek desszerteket és szomjoltókat is. 

1053 Budapest, Képíró u 6. | Facebook

Fotó: Dynamo Bike & Bake

Bringiton coffee & bikes 

Budapest XIII. kerületében találjátok a fővárosi kerékpáros élet egyik kiemelt találkozóhelyét, a Bringiton coffee & bikes üzletét. A belvárostól is egy karnyújtásnyira található kávézó ajtaja tapasztalt és kezdő kerékpárosok előtt is tárva-nyitva áll, továbbá elektromos és hagyományos kerékpárok színe-javát sorakoztatja fel az érdeklődőknek. A bringák mellől természetesen nem maradnak el a specialty kávék és az étvágygerjesztő sütemények sem, érdemes tehát útba ejteni őket és feltöltődni náluk két megálló között. 

1134 Budapest, Taksony u. 7. | Weboldal | Facebook

Fotó: Bringiton coffee & bikes

Mesterbike & coffee

Nem kell túl messzire mennetek, pontosabban tekernetek, ha épp a Mester utca környékén járva szomjaztok meg egy kiváló kávéra. A Mester utca 11. szám alatt otthonra lelt Mesterbike & coffee-ban hangulatos környezetben, nagyszerű kerékpárok és kerékpáros kiegészítők társaságában kortyolhatjátok el kedvenc frissítőtöket. Arra az esetre pedig, ha egy hosszabb pihenőre vágytok, a szakmai tanácsokkal szolgáló Mesterbike kínálatában frissen sült croissant-t, paninit és vegán süteményeket egyaránt találtok. 

1095 Budapest, Mester u. 11. | Facebook

Fotó: Mesterbike & coffee
Szeptemberben újra Bringás Reggeli

Szeptember 17-én a Magyar Kerékpárosklub ismét megrendezi országos bringásreggeli-eseményét. A részt vevő helyszínekről a Bringázz a munkába! applikációban, illetve a Facebook-eseménynél ezen a linken találtok további információt.

Grinta Bike & Cafe

Válogatásunk legfrissebb, újonnan nyílt helyszíne a II. kerületben található Grinta Bike & Cafe, mely egybeforrt a párizsi olimpián 4. helyezést elnyerő Valter Attila nevével. Az olimpikon nemcsak a kerékpározás, de egyben a kávézás szerelmese is, nem volt kérdés tehát, hogy a kerékpáros termékek mellett nagyszerű specialty kávé és kiváló sütemények is helyet kapnak az üzletben. A biciklivel is könnyen megközelíthető kávézóban ráadásul olyan termékeket is találtok, melyeket máshol az országban nem. 

1027 Budapest, Horvát u. 2-12. | Facebook

Fotó: Grinta Bike & Cafe

Velocipéd Idomító Műhely (nyitás szeptemberben)

A nádorkerti Napkelte utcából ismert Velocipéd Idomító Műhely szeptembertől új helyszínen várja a kerékpározás és kávézás szerelmeseit. A két kerék és a koffein szerelemgyerekeként aposztrofált Velocipéd a hazai kerékpárok mellett tette le voksát: kínálatukban a Csepel legkülönfélébb modelljeivel szemezgethettek egy csésze remek ital és harapnivaló mellett. Ha meglátogatnátok őket vagy útba ejtenétek üzletüket egy kerékpártúra alkalmával, érdemes figyelni Facebook-oldalukat, ahol hamarosan hírt adnak újranyitásuk pontos időpontjáról. 

1117 Budapest, Bíró László József krt. 17. | Facebook

+1 Másik szoba

Az elkötelezett kerékpárosok által életre hívott, rászorulókat segítő civil szervezet, a Budapest Bike Maffia a Tűzoltó utcában nyitotta meg Másik szoba névre keresztelt kávézóját. A kávézóból a segítségnyújtáshoz oly elengedhetetlen kerékpárok, kávék és kiváló éhségűző ételek éppúgy nem hiányoznak, mint a gondolatébresztő események és segítő programok. Külön jó hír, hogy ha betértek hozzájuk, minden fogyasztásotokkal jó célt is szolgálhattok, hiszen a rendelésekből összegyűlt adományokkal minden héten más-más ügyet támogatnak. 

1094 Budapest, Tűzoltó u. 22. | Facebook

Fotó: Másik Szoba – Bike Maffia kávézó & bár

Ha különleges épületekben kávéznátok egy jót: