20+ szenzációs őszi program a Dunakanyarban 2024 szeptemberében

Nagyszerű programok kavalkádja vár benneteket idén ősszel is a Dunakanyarban, többek között Szentendrén, Vácott és Esztergomban.

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva (2024. augusztus 30. – szeptember 1.)

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentenre ezúttal is megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás terén. A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva eseményen ízelítőt kaphattok a mediterrán hangulatból, a késő esti programok színes kavalkádjából, koncertekből, beszélgetésekből és kreatív foglalkozásokból egyaránt. Természetesen idén sem marad el a nagy sikernek örvendő fényfestés a Fő téren.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva (Facebook)

Ringató kicsiknek a Kertünkben // Vác (2024. szeptember 1.)

Kodály-módszeren alapuló énekes-játékos foglalkozás a legkisebbeknek, akik még nem lépték át az óvoda kapuját.

Tovább az eseményre >>

Mozdulj Szentendre! // V8 (2024. szeptember 3.)

18 és 19 óra között ingyenes edzések várnak a V8 uszodában, képzett edzők segítségével. Korra, nemre való tekintet nélkül a következő mozgásformákhoz lehet csatlakozni: kezdő jóga-meditáció, gerincjóga, koreografált torna. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz sem kötött.

Tovább az eseményre >>

Flamencura – flamenco fusion // Zsengélő Café, Verőce (2024. szeptember 5.)

8 év andalúziai vándorlás meséjét és legigazabb pillanatainak emlékét dalolja el a Flamencura. Granadai tango a barlanglakások cigányaitól, vad jerezi bulería a flamenco bölcsőjéből, ahol éjjel-nappal táncolnak, magányos kasztíliai trillera a Meseta fennsík szántóföldjeinek munkásaitól, és rengeteg rumba. Kóródi Gyöngyvér – La Perlita de Jerez és Kereszty Csaba gitárművész tolmácsolásában.

Tovább az eseményre >>

Konyha // Barlang, Szentendre (2024. szeptember 6.)

A kétharmadrészt szentendrei gyökerű banda ismét visszatér a Barlang udvarára, ahol kamaszkoruk meghatározó koncertélményeinek helyén adnak immáron éves rendszerességű randevút a helyi közönséggel.

Tovább az eseményre >>

Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje (2024. szeptember 6-8.)

Szeptember 6. és 8. között újra itt a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje! Orgona, cselló, fuvola, jazz-zongora, korhű hangszerek és mesés énekek töltik meg ismét Szentendre kilenc templomát és három imaházát a Ferenczy Múzeumi Centrum szakrális, összművészeti fesztiválján. A tartalmas és felemelő események között templomséták, kiállítások, művészet- és zenetörténeti előadások és kreatív programok várnak, többek között pedig fellép a Szent Efrém Férfikar, a Trio Cantio, a Capella Savaria, a Musica Beata Kórus, és az Amadinda Percussion Project.

Bővebb információ >> 

Fotó: KÉK séták

Baba-Mama Börze // Dunakeszi (2024. szeptember 7.)

Ismét a gyerekeké, anyukáké, családoké lesz a főszerep a Repülőtéri piactéren. Ezen a nagyszerű közösségi eseményen szeretnék megkönnyíteni nektek a kisgyermekneveléshez szükséges holmik beszerzését, a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartva.

Tovább az eseményre >>

Aurora Tribal Gathering // Nomád Bar (2024. szeptember 7.)

Családbarát nappali bulika gyerekekkel, kutyusokkal, a fák közt beszűrődő napsugarakkal, természetesen az Aurorás DJ-kkel és egész napos mezítlábas topogással.

Tovább az eseményre >>

Dj Mesterházy // Piknik Manufaktúra (2024. szeptember 7.)

Visszatérő lemezlovas a nyár végi teraszon. A megszokott elektromos zenék és sok minden más.

Tovább az eseményre >>

Egy kirándulás is szuper program lehet a Dunkanyarban:

Bringatúra – Határtalan templomtúra // Szentendrei Skanzen (2024. szeptember 8.)

Szakralitás, emlékezet, művészet, közösség, ünnep, áldás, hála, béke, ég, föld. A túra keretében nemcsak az égi és földi világot összekötő szent tereket fedezhetik fel a látogatók a Skanzenben, de a római és görög katolikus, a református és az unitárius templomok főbb jellegzetességeivel is megismerkedhetnek.

Tovább az eseményre >>

Kampec Dolores Ágoston Bélával // Barlang, Szentendre (2024. szeptember 14.)

A Kampec Dolores együttest Hajnóczy Csaba és Kenderesi Gabi alapította. Sajátos, elismerten egyéni arculatával azóta folyamatosan jelen van a hazai és nemzetközi zenei életben. A megközelítésében állandó – artrockos, experimentális, avant-folkos, improvizatív elemekből kategóriáknak ellenálló –, tagságában (a két alapítót leszámítva) és megszólalásában folyamatosan alakuló formáció számos meghatározó lemezt készített.

Tovább az eseményre >>

Maszkura és a Tücsökraj // Szigetmonostor (2024. szeptember 14.)

Zenés, táncos mulatság a Szigetmonostor Faluházban a Kertem programsorozat keretén belül.

Tovább az eseményre >>

Zöld-kék Piknik // Kacsakő, Szentendre (2024. szeptember 14-15.)

A hétvége során Szendőfi Balázzsal vizsgálhatunk halakat, Kyrú Meseerdő foglalkozásán veszhetünk el az ártéri erdőben, a nyílt vizekre evezhetünk a SZIV-SE közreműködésével, Nánási Andi természetművészeti foglalkozásán vehetnek részt, akik békésebb kalandokra vágynak. Vagy készíthetnek rovarhotelt, hogy ne csak legelőjük legyen a méheknek, fúzhalat, amelyek a szárazföldön is megélnek, Zarubay Bencével szabadon festhetnek a fák alatt, vagy Kacsakő nemezelésben vehetnek részt, akik a követ nem hajítanák el.

Tovább az eseményre >>

Liza Kuckó Nyárzáró Családi Piknik // Kertünk bár és kilátó, Vác (2024. szeptember 15.)

Családi piknik bábelőadással, gyerekjógával, kézműves vásárral és tartalmas beszélgetésekkel.

Tovább az eseményre >>

Szabad a Madárnak – Népdalkör Tóth Eszterrel // Zsengélő Café, Verőce (2024. szeptember 15.)

A népdalkör egy tiszta, egyszerű közösségi élmény, ahol megismerkedhetsz új dalokkal, feleleveníthetsz régieket, és a saját kedved és szíved szerint barátkozhatsz a saját hangoddal. Vezetője Tóth Eszter énekes, zenész (Napfonat, Lanou) 2019 óta tart népdalköröket. Zenei előképzettség egyáltalán nem szükséges.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Zsengélő Café (Facebook)

Mordái // Barlang, Szentendre (2024. szeptember 20.)

A Mordái a 60-as, 70-es évek kisérletező magyar népzenei vonulatok repertoárjából (Muzsikás Zenekar, Sebő együttes, stb.) táplálkozó folk rock zenekar. Hangvételében az útonállók sötét szellemiségét idézi meg.

Tovább az eseményre >>

Börzsöny-Dunakanyar bringatúra (2024. szeptember 21.)

Ha szívesen töltenél egy napot az elő Börzsönyben és Dunakanyarban és szeretnél megismerni egy csodálatos erdei útvonalat kerékpárral.

Tovább az eseményre >>

Hídünnep és hídfutás, Esztergom (2024. szeptember 21., 28., 29.)

Igazán különleges élményben lehet részetek szeptember végén Esztergomban, hiszen ezen a hétvégén rendezik meg a már hagyománynak számító Hídünnepet a kétszer felrobbantott, majd újjáépített Mária Valéria hídon. A két ország közötti barátság erősítése éppen annyira a sportesemény célja, mint a mozgásra való ösztönzés – ezt bizonyítja az esztergomi bazilikánál található startvonal és a végcél a párkányi Vadas Termálfürdőnél. A Reggeli a hídon programra 21-én kerül sor, 28-án a nagyszabású, 4 kilométeres Hídfutás és Gyaloglás mellett 29-én fél- és negyedmaratont is szerveznek.

Bővebb információ >> 

Fotó: Visit Esztergom

Szezonzáró egész napos SUP-túra Esztergomtól Visegrádig (2024. szeptember 22.)

Esztergomból indulva Visegrádig evezhettek a SUP Dunakanyar csapatával, összesen 21 km vár rátok. Ebéd Pilismaróton a parton.

Tovább az eseményre >>

Törzsi tánc: Korai Electric + Chillum trió + Dj GLMB // Dömörkapu Rengeteg, Szentendre (2024. szeptember 28.)

Egy óriási őszi táncra hív a Rengeteg.

Tovább az eseményre >>