Újdonságok Budapesten: 8 hely a városban, amit érdemes kipróbálni szeptemberben

Szeptemberre is jut jónéhány újonnan nyitott hely Budapesten, ami új színt visz a fővárosi gasztronómiába. Próbáljátok ki őket, ha valami újdonságra vágytok!

Tigre basilica 

Hagyjátok magatok mögött a belváros nyüzsgését, és lépjetek be a Tigre basilica egzotikus világába! A perui-japán fúziós konyha, más néven nikkei budapesti otthonában az Amazonas-medence hangulatával, minőségi koktélválasztékkal és gondosan válogatott, friss alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel csábítják táncba érzékszerveinket, amihez a talpalávalót csütörtök és szombat este élő zongorakíséret szolgáltatja. Faszénen grillezett wagyu steak, miso csirkés woktészta, kimchis sült burgonya, polip carpaccio és tofunyárs – ezekkel és még sokkal többel vár a Tigre basilica!  

1051 Budapest, Szent István tér 16. | Facebook 

Fotó: Tigre Basilica

Szomszéd Bisztró 

A város egyik leghangulatosabb terén, a Palotanegyed piazzáján, vagyis a Mikszáthon nyitott meg a kissé megtépázott hírű főnév becsületét visszaadó Szomszéd Bisztró. A nyárutón is jóleső napozásokra invitáló teraszon nem nagy kunszt megfeledkezni a mindennapok gondjairól, és átadni magunkat a Szomszéd-életérzésnek: csak dőljünk hátra, és élvezzük a remek bisztrófogásokat, a hűsítő italokat, a melengető napsugarakat és a jószomszédi kiszolgálást. Ehhez ebédidőben napi menüajánlat, azon kívül pedig burgerek, tapastálak, melegszendvicsek és koktélok válogatott sora nyújt segítséget.  

1088 Budapest, Krúdy utca 2. | Facebook 

Fotó: Szomszéd Bisztró 

Bruschetta Bisztró & Bár 

A Marina-öböl új sztárja nagybetűs olaszos hangulatot varázsol a Duna partjára: a Bruschetta Bisztró & Bárnak számos erőssége közül az elsőrangú lokáció, az autentikus talján fogásokat rejtő étlap, illetve a széles bor- és koktélkínálat azok, amiket mindenképpen ki kell emelnünk. Szarvasgombás tagliatelle érlelt marhahússal, nápolyi stílusú diavola pizza gyöngyöző Peronival, tiramisu espresso martinivel, mindez lekísérve egy finom vízipipával. Több se kell egy tökéletes baráti összejövetelhez vagy romantikus vacsorához! 

1138 Budapest, Meder utca 12. | Facebook

Fotó: Bruschetta Bisztró & Bár

Harat’s Pub Budapest 

Idén ősszel új színnel bővül Budapest gasztronómiai palettája: a világ legnagyobb ír kocsmaláncának első magyarországi egysége a tervek szerint szeptemberben, a Kálvin téren nyitja meg kapuit. A hagyományos ír kocsmák hangulatát idéző helyen nem kevesebb mint 15 sörcsap és 120-nál is több tömény közül válogathatunk, hétvégente pedig élőzenei performanszok fokozzák a hamisítatlan pubmiliőt. Ha ott éreznéd magad a Smaragd-szigeten, anélkül, hogy elhagynád a várost, vagy csak leküldenél egy szaftos hamburgert egy pint Guinness társaságában, a Harat’s-ban a helyed!  

1091 Budapest, Kálvin tér 9. | Weboldal

Fotó: Harat’s pub Budapest

Bilanx Restaurant 

A Bilanx sztorija jó tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza, mikor is a két bajai jóbarát egyike, Horváth Péter megfogadta, hogy külföldön, Michelin-csillagos séfektől fogja kitanulni a konyhaművészet csínját-bínját, mire a másik, Jobbágy Balázs megígérte, hogy ha visszatér, nyit vele egy éttermet. Ebből lett a smallplate-stílust képviselő Bilanx, aminek letisztultan pimasz, kortárs dizájnja olyan fogásokban köszön vissza, mint a puliszkával és kandírozott dinnyehéjjal tálalt libamáj, a szardellás normandiai vaj, vagy a sajtszószos-tokaji szamorodnis hógomba. Akármelyiket is válasszuk, a páratlan kulináris élmény garantált.   

1051 Budapest, Mérleg utca 10. | Weboldal

Fotó: Bilanx Restaurant

Monalizza 

A Lónyay utcában megbújó Monalizza két fiatal séf szerelmes levele a nápolyi pizzának. A Bársony Bernárd és Fogarassy Csaba által megálmodott hely rövid idő alatt a környék kedvencévé vált, amiben nagy szerepe van keresetlenül laza atmoszférájának és a srácok alázatos hozzáállásának a pizzakészítéshez. A Monalizza nyolcféle, fatüzelésű kemencében készült pizzával varázsol mosolyt az arcunkra, de az egyedi feltétkombinálás opciója is adott. Ami közös mindegyikben, azok a minőségi olasz alapanyagok, a friss hazai zöldségek és a művészi fokú odafigyelés minden apró részletre.   

1095 Budapest, Lónyay utca 15. | Facebook 

Fotó: Monalizza

Simaliba Belvárosi Csárda  

A csárda tipikusan nem egy belvárosi műfaj, de a Váci utca szomszédságában megnyitott SIMALIBA sem egy tipikus csárda. Itt nem egyszerűen felelevenítik nagyszüleink kedvenc fogásait: a hagyományos recepteket kortárs enteriőrben és szemléletmóddal prezentálják. Hortobágyi palacsinta borjúhússal, pisztrángos-tormás lángos, kárpáti fogasfilé gombakrémmártással és garnélával, császármorzsa házi szilvaraguval – a sor hosszan folytatható, de mégis a libából készült fogásokra a legbüszkébbek. A SIMALIBA falai között a múlt század bája nem poros emlék, hanem élő, lélegző gasztronómiai élmény. 

1052 Budapest, Piarista utca 6. | Weboldal

Fotó: Simaliba

Enigma Bar 

A Szabadság tér és a Duna között nyújt rejtett menedéket a fáradt gőzt kiereszteni vágyóknak a belváros legújabb koktélozója, az Enigma. Az elegáns, mégis meghitt térben minden korty egy-egy megfejtésre váró talány, a határt valóság és képzelet között pedig a vízipipákból származó aromás füstfellegek csak még jobban elmossák. Az Enigma mixológusai nagy mesemondók: mindössze néhány hozzávaló felhasználásával képesek olyan cseppfolyós történeteket alkotni, amik egyszerre árulnak el titkokat rólunk és a minket körülölelő világról. Foglaljatok asztalt az Enigmába, és csatlakozzatok a beavatottakhoz!   

1051 Budapest, Nádor utca 26. | Facebook 

Fotó: Enigma Bar Budapest Facebook

Ezt a szuper pizzériát is érdemes felkeresni: