20 mesés szüreti program és borfesztivál Budapesten és országszerte

Lassan megérkezik az ősz és vele együtt a szüreti mulatságok és borfesztiválok ideje. Számtalan izgalmas boros program vár rátok Budapesten és országszerte, érdemes végigböngészni listánkat!

Boros események és borfesztiválok Budapesten

III. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál (2024. augusztus 27. – szeptember 1.)

Idén 6 napon keresztül újra összegyűjtik az ország legjobb borászatait és pezsgőpincészeteit a Szabadság téren. A rendezvényre a belépés ingyenes, de a fogyasztáshoz egyedi, üveg fesztiválpoharat kell vásárolni.

Facebook-esemény >> 

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál (2024. szeptember 6-8.)

Szeptember 6-tól 8-ig mennyei illatokkal és színes forgataggal telnek meg a budafoki utcák, terek. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál több mint 3 évtizede hozza össze a minőségi nedűk kedvelőit, akiknek idén sem lehet okuk panaszra a kísérőprogramokat illetően. Ha az elmaradhatatlan kézműves vásár, az interaktív családi programok és a felejthetetlen kulináris élvezetek nem jelentenének elég vonzerőt, akkor a zenei felhozatal biztosan meggyőz. Az eseményen fellép többek között a Random Trip, a Los Orangutanes, a Kerekes Band és a Pély Barna Band.

További infók >> 

Budafoki borfesztivál 2024
Fotó: Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál (Facebook)

Koccintás – Magyar Bor Napja 2024 – flashmob és borvásár (2024. szeptember 7.)

Merüljetek el a magyar borok világában a Vajdahunyadvár kerengőjének ikonikus falai közt, kóstoljatok különleges borokat közvetlenül a termelőktől, és fedezzétek fel a hazai és határon túli borvidékek ízeit! A borok mellé finom falatok és kézműves csipegetnivalók is várnak.

Facebook-esemény >> 

Budapest Borfesztivál (2024. szeptember 12-15.)

A Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámával kecsegtető Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé. A látogatók idén újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.

További infók >> 

budavári borfesztivál 2024 budapest
Fotó: Szigetváry Zsolt

Újpesti Borvíkend (2024. szeptember 13-15.)

Borok, dalok, jó falatok – ezekre számíthatunk szeptember 13. és 15. között az Újpesti Borvíkenden. Élő zene, kézműves vásár, vasárnap pedig egész napos gyerekprogramok színesítik a kora őszi napokat, miközben felvonul a hazai borászatok krémje, és az is kiderül, hogy melyik tétel lesz a következő évi Újpest Város Bora.

További infók >> 

Boros programok és szüreti fesztiválok országszerte

III. Pátyi Élőzenés Pincehegyi Borhét (2024. szeptember 5-8.)

2024. szeptember 5-8. között ismét megrendezésre kerül az immár hagyományosnak mondható 3. Pátyi Élőzenés Pincehegyi Borhét. Négy napon keresztül, csütörtöktől vasárnapig minden este borkóstolással és élő zenével várnak titeket különböző helyszíneken.

Facebook-esemény >> 

Balaton Gourmet & Wine, Veszprém (2024. szeptember 6-8.)

Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják a Balaton Wine & Gourmet látogatóit szeptember 6-8. között, mindez az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén, a csodálatos, fás-ligetes természeti környezetben elterülő Veszprémvölgyben. A régió legnagyobb gasztronómiai ünnepe a Balaton kiváló éttermei és borászatai mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be. Ne maradjatok le erről a háromnapos gasztroünnepről, melyen megismerkedhettek a Balaton és Olaszország ízeivel!

További infók >> 

Balaton Gourmet & Wine 2024
Fotó: Balaton Wine & Gourmet Fesztivál (Facebook)

Badacsonyi szüret (2024. szeptember 6-8.)

Mindig is kíváncsiak voltatok, hogy milyen lehet egy szüreti mulatság? Akkor szeptember 6. és 8. között irány a Badacsony és tapasztaljátok meg a saját bőrötökön! A kisebbeket játszóház, gyerekműsor, a felnőtteket táncos mulatság, koncertek és az esemény fénypontja, az ország leghosszabb szüreti menete várja. Idén is felvonulnak az ország idelátogató borrendjei, a környező települések küldöttségei, lovas fogatok, a környék borászatai, vállalkozó szellemű lakosai. A felvonuláson részt vesznek még néptáncegyüttesek, lovas fogatok, zászlóforgatók, gólyalábasok, hagyományőrző egyesületek és sokan mások.

További infók >> 

Szent György-hegyi Matiné (2024. szeptember 7.)

Sokak kedvence lett az elmúlt években a Szent György-hegy Hajnalig kistestvére, a szeptember eleji Szent György-hegy Matiné, ahol déltől napnyugtáig lehet barangolni, finom borokat és falatokat kóstolni, beszélgetni, na meg árnyékban ejtőzni. Szeptember 7-én egész napos laza programmal, amolyan nyitott pince jelleggel várják a szervezők a kicsiket és a nagyokat: érkezzetek családdal, barátokkal, vagy kettesben, és járjátok be a közel 20 helyszínt! A részvételhez nem kell előzetesen regisztrálni, a helyszínek bármelyikén hozzá lehet jutni a kóstolópohárhoz 3000 forintért, mellyel a rendezvényt is támogatjátok.

További infók >>  

szüreti fesztiválok 2024
Fotó: Szent György-hegy hajnalig (Facebook)

Őszi Etyeki Piknik (2024. október 12-13.)

Budapest szőlőskertjében október 12-13-án több helyszínnel és változatos programokkal vár mindenkit az Őszi Etyeki Piknik. A nyitott pincék között sétálva idén is nyugodtan elveszhetünk a különleges borok, pezsgők, kistermelői és kézműves termékek, valamint a jobbnál jobb falatok sűrűjében. Azon se lepődjön meg senki, ha a pincék közt andalogva egy zenés mulatságba botlik, ugyanis a zene az idei rendezvénynek is elválaszthatatlan része.

További infók >> 

18. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál (2024. szeptember 13-14.)

Koncertek, bor- és főzőverseny, néptánc, játszóház és kézműves piac vár benneteket Nagykanizsán az Erzsébet téren.

Facebook-esemény >> 

Hajdúszoboszlói Bor- és Gasztrofesztivál (2024. szeptember 13-15.)

Számos kiváló hazai borászat és lenyűgöző ételeket bemutató étterem képviselteti magát a rendezvényen, ahol a vendég Tokaj városa és a Tokaji Világörökségi Borvidék. A minőségi bor- és ételkínálaton túl koncertek, borárverés és egy bábszínházi előadás is vár rátok a Szent István parkban.

Facebook-esemény >> 

Kerekdomb Fesztivál, Tállya (2024. szeptember 13-15.)

A Zempléni-hegység templomai, udvarai, kastélytermei, nemesi kúriái, dűlői és egyszerű parasztházai néhány napra fesztiválhelyszínekké avanzsálnak Tállyán.

További infók >>  

Polyák Borpiknik, Kunszállás (2024. szeptember 14.)

Ez az esemény nem csupán egy piknik, hanem egy varázslatos utazás a szüret és a bor világába, tele izgalmas programokkal és gasztronómiai élményekkel. A napot a DJ Zsé chill zenéi nyitják meg, melyekkel tökéletesen megteremti a relaxált, nyári hangulatot, de élő zenével is várnak majd benneteket a Polyák Borbirtokon.

Facebook-esemény >> 

Szüret a Szépasszony-völgyben, Eger (2024. szeptember 14-15.)

Az őszi programok listájáról természetesen nem hiányozhat a szüret sem, a meseszép Egri borvidéken pedig felejthetetlen két napban lehet részetek szeptember 14-én és 15-én. Ezen a hétvégén kiváló borokkal, széles gasztronómiai kínálattal, vezetett pincetúrával, nyitott pincékkel, mustkóstolással, izgalmas szüreti játékokkal, ingyenesen látogatható, változatos koncertekkel, valamint kézműves vásárral várnak a Szépasszony-völgybe a szervezők. Az esemény során az Egri Bikavér Parkban ingyenesen látogatható családi és gyerekprogramokkal is készülnek kicsik és nagyok örömére egyaránt.

Facebook-esemény >> 

szüreti fesztivál 2024
Fotó: Szépasszony-völgy – Egri Bornegyed (Facebook)

Bordal Pincetúra – Európai Bordalfesztivál 1. nap, Villány (2024. szeptember 20.)

Nemzetközi előadások, pincekoncertek és minőségi borok 6 helyszínen Villányban.

Facebook-esemény >> 

II. Jazz-Bor-Gasztro Piknik, Dunaföldvár (2024. szeptember 21.)

A Dunaföldvári Öreghegyi Pincék Egyesület 2. alkalommal rendezi meg a Jazz-Bor-Gasztro-Piknik rendezvényt. Az eseményen az egyesület tagjainak pincéi nyitva állnak az érdeklődők számára, ahol finom borokat lehet kóstolni. A hangulatot egy veszprémi együttes, a Sofi & The Funktazi biztosítja. Nem lesz hiány finom falatokból sem, a megvásárolt jegy mellé ugyanis vacsora is dukál.

Facebook-esemény >> 

Buzsáki Szüret (2024. szeptember 28.)

A szüreti időszak csúcspontjaként 13 órától színes felvonulás és a tájház színpadán változatos programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Facebook-esemény >> 

I. Szolnoki Bor-Liget (2024. október 4-5.)

Tematikus koncertek, gasztronómia, neves somelier-k és megannyi program várja a bor szerelmeseit Szolnokon, a Tisza-Ligetben.

Facebook-esemény >> 

BorPont Októborfeszt, Győr (2024. október 18.)

Az Olimpiai Sportparkban egy sétálókóstoló keretében több mint 40 borászattal találkozhattok.

Facebook-esemény >> 

Csodás pincesorok országszerte: