Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2024. augusztus 21-25.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján. Augusztus második felében koncertek, fesztiválok, előadások, túrák és családi programok keretében kapcsolódhattok ki és töltődhettek fel.

Templomséták a Balaton körül: Vonyarcvashegy (2024. augusztus 22.)

Múltbéli séta a történelemben, amit a balatoni templomok falai őriznek. Zubreczki Dávid szórakoztató, ismeretterjesztő előadása.

Facebook-esemény >>

A Csobánc meghódítása esti fényekben (2024. augusztus 22.)

Egy felejthetetlen, romantikus alkonyati túra a várral koronázott Csobánc-hegyen. Közben megismerkedhetsz a hegy élő és élettelen természeti értékeivel, a vár históriájával, a Gyulaffy család történetével, bepillanthatsz a török korba, az akkori párviadalok világába.

Facebook-esemény >>

balatoni programok 2024 augusztus
Fotó: László Orsolya

Györöki JazzFiesta // Balatongyörök (2024. augusztus 22.)

Július 11. és augusztus 22. között csütörtök esténként 20-23 óra között jazzkoncertekkel várnak titeket Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén. A balzsamos esti levegő megtelik a muzsika hangjaival, igazi fiestahangulatot varázsolva a Balaton-partra.

Facebook-események >>

Strand Fesztivál // Zamárdi (2024. augusztus 22-24.)

25 helyszínen közel 200 program vár benneteket Zamárdiban, a Balaton partján. Fellép a Carson Coma, Azahriah, a Halott Pénz és Majka is.

Weboldal >>

Kráter Fesztivál // Haláp-hegy (2024. augusztus 22-24.)

Látványos éjszakai vetítéssel erősít a balatoni régió titkos csodafegyvere, a nyár egyik legextravagánsabb bulija. Augusztus 22-24. között a lenyűgöző vulkanikus környezetben zajló Kráter Fesztivál három színpada felett az alternatív elektronikus bulikból ismert hazai DJ-k veszik át az irányítást, de a belföldi fesztiválkedvencekre is készülhetünk, hiszen az Analóg Balaton, vagy a Bohemian Betyars örömzenéje zökkenti ki a közönséget a hétköznapokból. A lüktető dallamokat fényfestés, vetítések, füstgépek teszik teljessé. Idén több izgalmas workshopon bontakoztathatjuk ki kreativitásukat.

Facebook-esemény >>

Kráter Fesztivál 2024
Fotó: Kráter Fesztivál

XIV. Bujtor István Filmfesztivál // Keszthely (2024. augusztus 22-25.)

A Bujtor István Filmfesztivál 2024. augusztus 22-25. között új helyszínen, Keszthelyen várja az érdeklődőket, az eddigieknél is változatosabb programokkal! A sokszínű fesztivál a filmes kínálat mellett koncertekkel, retro utcabállal, veteránautós találkozóval, kaszkadőr show-val, családi programokkal érkezik, Bujtor Istvánt az ismert akcióvígjátékokkal, közönségtalálkozókkal, emlékkiállítással és Csöpi-ételekkel is megelevenítve.

Facebook-esemény >>

Bortúra Badacsonyban (2024. augusztus 23.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >>

Balaton Bike Derby 2024 by Hester’s Life (2024. augusztus 23-25.)

Magyarország leghosszabb gravel kerékpáros eseményén csodaszép panorámákkal, romantikus szőlőültetvényekkel, zseniális erdei utakkal várnak titeket.

Facebook-esemény >>

Csodás családi programok a Balaton partján:

Élményfestés Balatonmáriafürdőn: Éjjeli Balaton (2024. augusztus 24.)

Balatonmáriafürdőn a Keszeg u. 10. szám alatt várják a festeni vágyókat a La Vida Art & Jewelry Élményfestő Stúdióban. Ez alkalommal egy gyönyörű, romantikus, meseszerű fantáziaképet festhettek. A kép különlegessége, hogy világító festéket is lehet hozzá használni.

Facebook-esemény >>

Túra a Tóti-hegyen (2024. augusztus 24.)

Az út alkalmával nemcsak a kilátásban gyönyörködhetsz, hanem megismerheted a hegy különleges kialakulását, természeti értékeit és azt is megtudhatod, miben tér el a többi itteni vulkántól.

Facebook-esemény >>

Fotó: Egy jó kép az utazásról

V. Balaton-felvidéki nyári bringatúra (2024. augusztus 24.)

A Nyári Bringa Túra útvonalának kijelölésekor fő célunk volt, hogy azokkal is megkedveltessük a terepen való kerékpározást, akik eddig még nem nagyon merészkedtek a bicikliúton kívüli erdei utakra. De természetesen azokat is várjuk, akik már gyakorlottabb mountisok. A Balaton-felvidék oly természeti kincseit ismerhetik meg a túrán résztvevő bringások, ahol még bizonyára nem jártak, és nem is kerekednének fel maguktól egy ilyen kalandra.

Facebook-esemény >>

L’art pour l’art Légitársaság // Balatonszárszó (2024. augusztus 24.)

Szeretettel köszönti önöket a L’art pour l’art Légitársaság legelső járatának legénysége! Felemelkedésüket és felhőtlen szárnyalásukat garantálja a már jól bevált személyzet, Dolák-Saly Róbert, Pethő Zsolt és Szászi Móni, valamint a sok más járaton már bizonyított, Jászai Mari-díjas stewardess, Stefanovics Angéla!

Facebook-esemény >>

Nyárzáró Blues: Benkő Zsolt & Máté, Petruska András // Sabar Borház, Káptalantóti (2024. augusztus 24.)

Hűtött borok, jó zene, finom falatok és naplemente – ez vár rátok a Sabar Borház nyárzáró ünnepi ceremóniáján.

Facebook-esemény >>

programok a Balaton északi partján
Fotó: Sabar Borház (Facebook)

Egy életem: Grecsó Krisztián // Balatonboglár (2024. augusztus 24.)

Egy életem – ez a címe annak a különleges életrajzi stand up sorozatnak, ami szeptember végén indult. Híres művészek állnak színpadra, hogy egy-egy színházi este keretein belül elmeséljék az életüket. Grecsó Krisztián napjaink talán legnépszerűbb írója. Mint minden író, személyes élményeit elsősorban a könyveibe sűríti. De nemcsak azokat, hanem bármilyen más impulzust, amit a könyv megkövetel tőle.

Facebook-esemény >>

Egy étterem felderítése is izgalmas program lehet:

Charlie 77 // Alsóörs (2024. augusztus 24.)

Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során több formációban alkotott, számtalan albumot tudhat magáénak. Legutolsó albuma, Mindenen túl címmel, 2020-ban jelent meg. Az idei turnéja – utalva az évei számára – a Charlie 77 címet viseli. Az októberi budapesti születésnapi koncertje előtt 2×7, azaz 14 koncertet ad ezzel a címmel, megkülönböztetve minden más fellépésétől. Ezeken ugyanis már az „Arénás” műsorát játssza, így aki ezekre a koncertekre ellátogat, az ország gondosan kiválasztott pontjain részese lehet ennek az exkluzív születésnapi repertoárnak.

Facebook-esemény >>

20. Országos Lecsófesztivál // Balatonkenese (2024. augusztus 24-25.)

20. Országos Lecsófesztivál Balatonkenesén! Az Országos Lecsófesztivál különleges programjaival és vendégeivel mindig nagy élményt nyújt a résztvevőknek, ezúttal augusztus 24-én és 25-án. Az idei, immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál egyik fő attrakciója a Magna Cum Laude zenekar fellépése.

Facebook-esemény >>