Vízparti idill és árnyas ösvények hívnak kikapcsolódásra Budapesttől egy karnyújtásnyira

Ha szívesen elmenekülnétek pár órára a budapesti pörgés elől, látogassatok el a fővárostól alig 40 kilométerre található százhalombattai Csónakázó-tóhoz, ahol vízparti nyugalom, hangulatos ösvények és tűzrakóhelyek várnak.

Fotó: Evii Zoo

A patkó alakú Csónakázó-tó okkal közkedvelt a helyiek körében, hiszen gyerekekkel és kutyával is remek alternatíva egy kellemes sétához. A szépen rendezett tó körül vízparti ösvények futnak, de akár piknikezhetünk vagy sütögethetünk is a battai kirándulóhelyen.

Fotó: Evii Zoo

A gyerekeknek biztosan tetszeni fognak a vadregényes stégek és a tó közepén kialakított vízköpők, illetve a víz fölé benyúló játszóteret is érdemes felkeresni! A játszótér mellett biciklitárolókat is találhattok.

A víz közelsége és a fűzfák alatt tett hosszú séták segítenek kiszakadni a városi nyüzsgésből a Dunafüred városrészben található parkban. Ha szívesen folytatnátok a barangolást, sétáljatok le a közeli Duna-partra!

Még több gyönyörű fotót találhattok hazánk festői kirándulóhelyeiről "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban. Ide kattintva tudtok csatlakozni!

További hangulatos fotók a százhalombattai Csónakázó-tóról:

Fotó: Evii Zoo
Fotó: Evii Zoo
Fotó: Evii Zoo
Fotó: Evii Zoo

Budapest közelében rejtőznek még remek kirándulóhelyek: