8 nagyszerű étterem, ahol parádés panoráma vár augusztus 20-án

Augusztus 20-a alkalmából a fővárosi éttermek legjobbjai a gasztronómiai különlegességek mellett kiváló zenei élményekkel és az ünnepi tűzijátékra nem akármilyen kilátással örvendeztetik meg vendégeiket. Mutatjuk is nektek, melyek ezek a páratlan helyszínek.

Aranybástya

A Budai Vár szenzációs éttermében, az Aranybástyában kifogástalan gasztronómiai élmények várnak rátok augusztus 20-án. Az államalapítás ünnepének apropóján nemcsak felejthetetlen fogások és prémium italok, de lélegzetelállító panoráma koronázzák meg az estét. Az Aranybástya panorámás éttermében a Margitszigettől a Citadelláig gyönyörködhettek a fényben fürdő, tűzijátékkal ünneplő fővárosban. Az este során a legkülönfélébb falatokkal várnak, kacsamájpralinéval és fésűkagylóval éppúgy, mint parmezános bélszínnel, az open bar kínálatából pedig olyan nagyszerű italok közül választhattok, mint a Kreibacher pezsgő vagy a nemzeti fröccs, melyekkel öröm koccintva ünnepelni Magyarország születésnapját.

1015 Budapest, Csónak u. 1. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Aranybástya

360 Bar

A főváros egyik legszebb kilátásával kecsegtető 360 Bar tetőteraszán augusztus 20-án méltó keretek között ünnepelhettek. A pezsgőpukkanással kísért tűzijáték felejthetetlen látványához ezen az estén ugyanis a BomDia tüzes kezű lemezlovasai is csatlakoznak a kifogástalan hangulat érdekében. Zenei aláfestéssel, nagyszerű signature koktélokkal, mesés kilátással és a bár kiváló étkeivel ünnepelhetitek tehát a páratlan naplementét és a minden eddiginél látványosabb ünnepi tűzijátékot Budapest felett.

1061 Budapest, Andrássy út 39. | Tovább az eseményre >>

Fotó: 360 Bar Facebook

Tapas Fino

Mennyei csemegékkel, külön tűzijáték előtti és tűzijáték utáni exkluzív tapasokkal várja vendégeit augusztus 20-án este a Duna parton található Tapas Fino. A Belgrád rakpartról az ünnepi tűzijátékra nyíló kilátás közepette a 9 fogásos tapas vacsoraest olyan remek ételekkel nyújt élményt, mint a faszénen sült padron paprika, a rákkebab, a klasszikus patatas bravas, lezárásként pedig baszk sajttorta. A kéz a kézben járó felejthetetlen élményeket spanyol pezsgővel és sangriával koccintva koronázhatjátok meg. Arra az esetre pedig, ha még magasabb szintre emelnétek az ünnepi élményt, tárt ajtókkal, serrano sonkával, olívabogyó-válogatással és korlátlan spanyol pezsgővel vár benneteket az ünnep alkalmából megnyíló, felejthetetlen panorámával kecsegtető titkos tetőterasz a Belgrád rakparton található Hotel Vision Budapest tetején. Az eseményről további információt ezen a linken találtok.

1056 Budapest, Belgrád rkp. 24. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Tapas Fino

Este11

Az idén fennállásának 25. évfordulóját ünneplő és a világot is bejáró Romano Drom zenekar augusztus 20-án a XI. kerület felé veszi az irányt. A Feneketlen-tó szomszédságában otthonra lelt Este11-be ezen az estén azonban nemcsak a különleges világzenei élményért lesz érdemes ellátogatni. A muzsikával kísért este és a megelevenedő kerti party további főszereplői a steakételek lesznek a legkülönfélébb ízekkel, köretekkel, köztük zöldborsmártással, kéksajttal és jalapenóval, valamint chimichurrival kísérve.

1113 Budapest, Villányi út 14. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Este11 Facebook

ARAZ Étterem

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven ismét megrendezésre kerül a Continental Hotel Budapest****Superior tetőkertjén az ARAZ Étterem Tűzijáték a város felett nevet viselő programja. Az államalapítás ünnepét övező izgalom megkoronázásaként ezúttal is a tömegtől távol, remekbe szabott ételsorral, a főváros felett koccintva csodálhatjátok meg az ünnepi tűzijátékot. A tetőteraszról nyíló panoráma, akárcsak az este során kínált ételek magukért beszélnek: cajun bélszíncsíkokkal megörvendeztetett görög saláta, levendulás meggyleves, mangalicakolbászos langalló és rétesvariációk is várnak rátok. Az este fényét emelik Eliza Bliss elektronikus hegedűn előadott dallamai.

1074 Budapest, Dohány u. 42-44. | Tovább az eseményre >>

Fotó: araz.hu

Tűzijáték és olasz vacsoraest Erox Martinivel – a Vén Hajón

Augusztus 20-án este felejthetetlen olasz dallamokkal kísért mediterrán vacsorával kényeztethetitek magatokat a Vén Hajó fedélzetén. A Dunán szüntelenül ringatózó rendezvényhajón nemcsak ínycsiklandó olasz ételekben lesz részetek, de a hajó VIP panorámateraszáról megcsodálhatjátok egyúttal a lenyűgözőnek ígérkező augusztus 20-i ünnepi tűzijátékot is. A lenyűgöző dunai panorámával kísért estén tonhalszósszal megbolondított borjúhús, avokádó- és őszibaracksalátával kísért garnéla, minitiramisu és citromos-tejszínes sorbet kényezteti az ízlelőbimbókat, míg Erox Martini varázslatos olasz dallamokkal kápráztatja el a közönséget.

1054 Budapest, Akadémia utca 2. | Jegyvásárlás >> | Tovább az eseményre >>

Fotó: Vén Hajó

Novotel Budapest Danube

A Bem rakparton található Novotel Budapest Danube augusztus 20-án a fények és ízek ünnepének varázsával várja a különleges élményekre ácsingózókat. A náluk eltöltött felejthetetlen este keretében exkluzív svédasztalos vacsora remek fogásaival és a tűzijáték mesés látványával kísérve ünnepelhetitek meg ezen a különleges estén Magyarország nemzeti ünnepét. A család egészének, így a gyerekeknek is élményt, sőt mi több, kedvezményeket is nyújtó estén a kifinomult ízek tökéletes harmóniája vár benneteket.

1027 Budapest, Bem rakpart 33-34. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Novotel Budapest Danube

Halászbástya Étterem

Augusztus 20-án a Halászbástya Étterem a legmagasabb szintű kulináris élvezetekkel és élő zenével várja vendégeit. Az étterem exkluzív menüsorában olyan ínycsiklandó ételeket találni, mint a citrusos lazac carpaccio, a korianderes vajhal, melyet zöld citrommal és posírozott rákkal készítenek és a pecorino sajttal töltött ravioli, melyeket egytől egyig különleges köretek és saláták kísérnek. Az estét a desszertek koronázzák meg: citromtortát eperrel, narancsos csokoládétrüffelt és mangós-passiós tiramisut kóstolhatunk az ünnepi menüben. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a vacsora helyszíne a Duna és a Margaréta terasz, ahonnan páratlan kilátás nyílik az esti fényekre.

1014 Budapest, Halászbástya – Északi Híradástorony | Weboldal | Facebook

Fotó: Halászbástya Étterem

Az idei év Ország Tortáját se felejtsétek el megkóstolni: