Újdonságok a Balatonnál: 5 hely, amit érdemes felkeresni még ezen a nyáron

A nyár és egyúttal a balatoni szezon utolsó hónapjára is jut még újdonság. Ha ebben a hónapban terveztek vakációzni, a soron következő helyeket mindenképp ejtsétek útba!

Várlak Bisztró, Balatonmáriafürdő

Szebb invitálást aligha tudnánk elképzelni, mint a különleges nevet viselő Várlak Bisztró. A tökéletes reggelifogásokkal és kifogástalan gasztronómiai élménnyel kecsegtető balatonmáriafürdői bisztróban egymást érik a ragyogóbbnál ragyogóbb ételkompozíciók. Ha tehát egy fáradtabb reggelen, egy strandolást követő délután alkalmával nagyszerű bundás kenyér, tépett kacsás bagett vagy frissen sült gofri és egy csésze remek kávé társaságában töltődnétek fel, bátran nézzetek be hozzájuk!

8647 Balatonmáriafürdő, Keszeg u. 12. | Facebook

Fotó: Várlak Bisztró Facebook

Pilikáni madár- és liliputi világ, Cserszegtomaj

Július közepén, az egykori lengyel piac helyén nyitott meg a Balaton legújabb madárparkja Cserszegtomajon. A festői szépségű településen mostantól több mint 300 egzotikus madár és állatsimogató is várja a kicsikkel és nagyokkal érkezőket. A park – ahonnan egyébként remek kilátás nyílik a Balatonra és a környező vidékre -, olyan lakóknak is otthonául szolgál, mint Bella, a minikecske, Cinege, az alpaka és Totó, a Balaton sztárhattyúja.

8372 Cserszegtomaj, Várvölgyi út 44-46. | Weboldal | Facebook

Fotó: Pilikáni madár- és liliputi világ Facebook

Kenyérbár, Szigliget

Szigliget szívében tárta szélesre ajtajait júniusban a Kenyérbár, a környék újdonsült reggelizője, borbárja és pékműhelye. A Kenyérbár tökéletes helyszíne a jó hangulatú reggeliknek, beszerezhetitek itt a napi elemózsiát, de tókerülő kerékpározás alkalmával is útba ejthetitek feltöltődés gyanánt. A kínálatban egyaránt megtalálhatók a kovászos kenyerek, a különféle sós és édes péksütemények, a békebeli vajas kiflik, akárcsak a könnyen csúszó remek borok.

8264 Szigliget, Eötvös Károly u. 9. | Facebook

Fotó: Kenyérbár Facebook

ÁBRA Büfé, Ábrahámhegy

Az Ábrahámhegyi Strandra kell ellátogatnia mindazoknak, akik közel-keleti fogásokkal ünnepelnék meg a kiadós strandolást. A megszokott balatoni strandételeken túl az ÁBRA egészen új távlatokat nyit, hiszen csirke shawarma, humusz, feta- és padlizsánkrém, valamint fociaccába zárt finomságok kívánkoznak náluk tányérra. Ha pedig az elemózsiáról már sikerült döntenetek, választhattok mellé könnyű lélekerősítőket, Folly szörpöket, de még kombuchát is.

8256 Ábrahámhegy, Balaton u. 2. | Facebook

Fotó: ÁBRA Büfé Facebook

Új tanösvény Gyenesdiáson

A gyenesdiási Festetics-kilátótól sétatávolságra, a Nagymezőn került kialakításra a település vadonatúj tanösvénye. A korántsem hagyományos tanösvény, mely a kardiotanösvény nevet viseli, segít felmérni ugyanis a túrázók szívének egészségi állapotát. Az ország több pontján is megtalálható tematikus tanösvények legújabb helyszínén, a Balatonnál is lehetőség nyílik mostantól a túrán mért pulzusadatok és az azt követő kiértékelés alapján tenni egy keveset szívünk egészségéért.

8315 Gyenesdiás, Nagymező

Az újdonságok felfedezése közben látogassátok meg az északi part kilátópontjait is: