Smashedburger-láz Budapesten: 5 hely, ahol extra hamburgert ehetünk

Hónapok óta tart a smashedburger-láz Budapesten, ezért nem meglepő, hogy sorra nyílnak a jobbnál jobb hamburgerezők a fővárosban. Mutatjuk, hol ehettek igazán finomat!

The Burger Project

A The Burger Project márciusban második helyszínét nyitotta meg a XIII. kerületi Viza utcában, ahol a tőlük megszokott minőséggel, széles választékkal és isteni ízekkel várják (nem csak) a smashedburger-fanokat. A hamburgerezőt leginkább az különbözteti meg versenytársaitól, hogy sokféle, különböző ízvilágú smash burger közül választhatunk, így érdemes vissza-visszatérni, hiszen minden alkalommal újdonságokat próbálhatunk ki. A magas minőség nemcsak az igényes berendezésen és a kedves kiszolgáláson látszik, hanem az ételeken is: a konyhán csakis mindennap frissen érkező alapanyagokból dolgoznak, és a marhaburgerek kizárólag Angus marhahúsból készülnek.

1043 Budapest, István út 5. | Facebook

Fotó: Egy jó kép rólad

Smokey Monkies BBQ

Budapesten elsőként a Smokey Monkies csapata állt elő az amerikai smashed burgerekkel, amiket jelenleg már összesen öt helyükön kóstolhattok meg a fővárosban. Az éttermek választékában a BBQ-húsokkal ötvözött smashed burgerek mellett a grillételek, csirkeszárnyak is megtalálhatóak. Az említett fogások nagyszerűségét az egyenesen Texasból érkező technológiai tudásuk garantálja, de az ottani hagyományok követése mellett más jelentős BBQ-régiók finomságai is hatással vannak az étlapon szereplő ételekre. Számukra a BBQ-zás nem csupán ételkészítés, hanem egy életérzés, ami az együtt töltött időről, a tapasztalatcseréről, a sikerekről, a folyamatos fejlődésről, tanulásról szól, ez pedig minden egyes falatnál visszaköszön.

1051 Budapest, Arany János utca 23. | 1096 Budapest, Haller utca 22. | 1075 Budapest, Kazinczy utca 18. | 1077 Budapest, Király utca 53. | 1033 Budapest, Szentendrei út 95. | Weboldal

Fotó: Smokey Monkies BBQ

Roller Budapest

A Kazinczy utca legfrissebb színfoltja a Roller Budapest, ami egyenesen a smashed burgerek, hotdogok és rollok mennyországába repít benneteket. A hely ugyan csak nemrégiben nyitotta meg kapuit, de minden nap frissen készült, isteni smashed burgereket kóstolhatunk náluk, nem is beszélve a rollokról, amikből választhattok csirkés verziót sok-sok szósszal, smashed rollt marhás uborkával, vagy sertésből készültet még több szósszal, de még húsmentes verzió is kapható.

1075 Budapest, Kazinczy utca 11. | Facebook

Fotó: Roller Budapest Facebook

Smashy Budapest

Csak úgy vonzza a hamburgerimádókat a vékonyra préselt húspogácsák népszerű Mekkája, a Smashy. Hiába áll csupán pár tételből az étlap, a minőségi alapanyagokból észbontó ízeket kreáló csapat bebizonyítja, hogy a kevesebb néha több. Mindenki, aki kóstolta már a Baross utcai étterem klasszikus, illetve házi szósszal felturbózott sajtburgerét, ódákat zeng róla, ez a népszerűség pedig egy hamar biztosan nem fog köddé válni. Az amerikai gyorséttermek verhetetlen ízeit megidézve dupla húspogácsa, hagyma, savanyú uborka, sajt, mustár és ketchup kerül a puha bucikba.

1085 Budapest, Baross utca 4. | Weboldal

Fotó: Bereczk Julianna

Simon’s Burger

Sokan csak a magyar Five Guysként emlegetik az országszerte egyre több helyszínt meghódító Simon’s Burgert, amelyből négyet Budapest frekventált pontjain találhattok meg. A smashed burgerek zsenialitását néhány fontos összetevő garantálja: a hús a lehető legjobb minőségű, a ropogós krumpli Hollandiából, míg a bucik Dániából érkeznek, a savanyú uborka pedig amerikai. Ezek egyvelege biztosítja, hogy igazán szószos, mindig friss hamburgert kóstoljunk a Simon’s-nál, próbáljátok ki ti is!

1051 Budapest, Podmaniczky Frigyes tér 3. | 1052 Budapest, Fehér Hajó utca 8–10. | 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 8. | 1062 Budapest, Váci út 1–3. (Westend) | Facebook

Fotó: Simon’s Burger Facebook

Smashed burgert ugyan nem, de nagyszerű tacókat kóstolhattok itt: