9 magával ragadó gyerekkönyv kiskamaszoknak a nyári vakációra

A nyári vakáció és nyaralás a lehető legjobb alkalom, ha magával ragadó és belefeledkezős történeteket kerestek a gyerekeknek. Kiskamaszoknak szóló válogatásunkban minden korosztálynak ajánlunk egyet-egyet a nagyszerű felhozatalból.

Jill Murphy: A botcsinálta boszi a tengernél

Seprűn lovagolni nem is olyan könnyű! Mildred az osztálykirándulást se ússza meg szárazon. Kotkot kisasszony Boszorkányakadémiájának osztálya egyhetes kirándulásra indul a tengerpartra. Szerényi Mildred, az iskola botcsinálta boszija azonban úgy érzi, nem hagyhatja cserben kedvenc cicáját, Cirmit. (Móra Könyvkiadó)

Fotó: Móra Könyvkiadó

Tim Collins: Sherlock Bones és a koronaékszerek esete

Amikor a koronaékszerek eltűnnek a Kutyingham palotából, a szuperravasz Sherlock Bonesnak és megbízható társának, Dr. Catsonnak kell megoldani a bűncselekményt. Vajon sikerül elkapniuk a valódi tettest? Miközben olvastok, a könyvben található fejtörők és feladványok megfejtésével ti is aktív résztvevőivé válhattok a nyomozásnak. Nagyítókat elő! (Pagony Kiadó)

Fotó: Pagony Kiadó

Tim Collins: Sherlock Bones és a fáraó maszkja

Sherlock Bones és Dr. Catson Egyiptomba indulnak nyaralni, de egy pillanat alatt újabb rejtélyeket kell megoldaniuk. Vajon ki lopta el a fáraó maszkját és miért? Talán a titokzatos pandák, a beképzelt vizilóhölgy vagy a folyton aggodalmaskodó oroszlán? Esetleg valaki más áll a bűneset mögött? Miközben olvastok, a könyvben található fejtörők és feladványok megfejtésével ti is aktív résztvevőivé válhattok a nyomozásnak. Nagyítókat elő! (Pagony Kiadó)

Fotó: Pagony Kiadó

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli – A lovastúra

A Kockacukor lovassuliba vendégek érkeznek: széles karimájú kalapjuk van, szőrén ülik meg a lovat, és láthatatlan mozdulatokkal irányítják az állataikat. Csuti hamar megismerkedik a westernlovasokkal, és Pali bácsi vezetésével többnapos lovastúrára indulnak együtt. Napközben az erdőt járják, vagy éppen a lovakkal együtt mennek úszni, éjszaka pedig sátorban alszanak a fák között. Persze akadnak viták és balesetek is, de mire visszaérnek a lovardába, mindenki összebarátkozik – még a lovak is! (Pagony Kiadó)

Fotó: Pagony Kiadó

Varga Viola: Barangoló a Balaton-felvidéken

A Barangoló a Balaton-felvidéken hasznos kiadvány lehet az egész család számára egy balatoni nyaralás vagy kirándulás során. Fedezzétek fel Veszprémet, Tihanyt, Badacsonyt, Szigligetet, Keszthelyt, és megannyi érdekes látványosságot a Balaton-felvidéken! Látogassatok el a Tapolcai-tavasbarlangba, csodáljátok meg a salföldi házakat, és ismerkedjetek meg a Kőtenger legendájával! (Móra Könyvkiadó)

Fotó: Móra Könyvkiadó

Michael Ende: Momo

A Végtelen történet szerzőjének világsikerű műve egy modern nagyvárosban játszódik, valahol Dél-Európában. Egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása hatalmába keríti az embereket, és arra ösztönzi őket, hogy takarékoskodjanak az idővel. A regény a kiváló műfordító, Győri László új fordításában jelenik meg. (Móra Könyvkiadó)

Fotó: Móra Könyvkiadó

Turbuly Lilla: Kész cirkusz! – Titti és Milla a porondon

Tittire nagy meglepetés vár: rég nem látott unokatestvére, Milla és anyukája a szomszédba költöznek. Nem elég, hogy Milla karcsú, szőke hajú, és egyszerűen gyönyörű, de anyukájához hasonlóan cirkuszi kötéltáncos is, ami rögtön az iskola sztárjává teszi – mert persze hova máshova járna, ha nem Titti iskolájába, sőt, osztályába… (Móra Könyvkiadó)

Fotó: Móra Könyvkiadó

Goldberg Emília: Vácz Irénnek vége!

A hatodikos Konrád Eszter állandó céltáblája az osztálytársak és az ördögien gonosz osztályfőnök, Vácz Irén gúnyolódásainak. Ráadásul a válófélben lévő szülőknek is kevés idejük jut a lányra. Eszter egy elkeseredett pillanatában felmászik az iskola tetejére, ahol összetalálkozik Magnusszal, a szellemmel, aki a nyakába varrja magát. Magnus nem épp kellemes társaság: éjszaka horkol, nappal édességgel tömi magát, és pimasz megjegyzésekkel bosszantja a lányt. Eszter élete a találkozás után mégis gyökeresen megváltozik…

Goldberg Emília forgatókönyvíró kitűnő humorral megírt, egyéni stílusú első regénye szülőknek, gyerekeknek egyaránt élvezetes olvasmány. (Pagony Kiadó)

Fotó: Pagony Kiadó

Wéber Anikó: Álmodó tornyok városa

Kitti már tizenhárom éves, de még mindig ugyanúgy szeret álmodozni, mint kislány korában. Az osztályából kilóg, nincsenek menő hobbijai, csak a fantáziájában keveredik izgalmas kalandokba. Ám idén váratlanul egyre több álma teljesül. Végre ő is elutazhat egy távoli országba, és a nyári szünetet Angliában töltheti a legjobb barátaival, Biankával és Barnabással. A varázslatos Álmodó tornyok városában egy rejtéllyel találják szemben magukat, és az ódon, középkori falak között a jelek nyomába erednek… (Pagony Kiadó)

Fotó: Pagony Kiadó

A legkisebbek sem maradnak nagyszerű nyári olvasmányok nélkül: