Hatalmas programkavalkáddal készül idén Európa legszínesebb fesztiválja, a Sziget

Idén 30. alkalommal jelentkezik a Sziget, Európa egyik legszínesebb fesztiválja, ahol mindenki megélheti a szabadság élményét. Ahol megférnek egymás mellett különböző stílusok, programok és kultúrák, ahová belépve magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait.

Fotó: Sziget Fesztivál

Nemzetközi és hazai nevek a Nagyszínpadon

A Nagyszínpad zseniális programjai közül idén is mindenki szemezgethet kedve szerint, hisz olyan sztárok koncertjeit ígéri, mint a szupersztár Kylie Minogue, generációjának egyik legsokoldalúbb előadója, Halsey, az Oasis első lemezanyagával érkező Liam Gallagher, a hatalmas show-jairól ismert DJ, Martin Garrix, a kortárs pop legegyedibb hangú ikonja, Sam Smith, valamint a modern elektronikus popzene legkurrensebb producere, Fred again.., hogy csak néhányat említsünk.

Fotó: Sziget Fesztivál

Ne feledkezzünk meg a Nagyszínpad hazai fellépőiről sem: egyedi produkciókkal érkezik Beton.Hofi és a Margaret Island, valamint a Puskás Aréna közönségének is nyújt majd meglepetést Azahriah.

Még több koncert, művészet és színház

A Nagy Utcaszínház egy elbűvölő darus produkcióval készül, amit a francia Cie Gratte Ciel társulat hoz el. The Buzz néven jelentkezik a korábbi Európa Színpad, és ismét megtelik hazai és nemzetközi fellépőkkel a dropYard, a Sziget hiphop- és rapszínpada.

A Sziget árnyas északi csúcsát tölti meg programokkal a LightStage, és vibrálóan sokszínű koncertekkel vár mindenkit a Global Village. A fesztivál megújult helyszíne az ArtGarden, ahova különböző művészeti ágak invitálják a fesztiválozókat.

blank
Fotó: Sziget Fesztivál

Nem kevésbé elmaradhatatlan helyszín a Cirque du Sziget, mely a világ minden tájáról érkező produkciókkal nyűgözi le a látogatókat. Mint ahogy a Sziget sokszínűségében már megszokott a Szinház- és Tánc helyszín, a Sétáló Utcaszínházak, vagy a Magic Mirror varázslatos forgataga.

Persze még hosszan sorolhatnánk, de érdemes inkább augusztus 7-12. között személyesen elmerülni a Sziget változatos forgatagában! További részletek és jegyvásárlás: szigetfestival.com

Júliusban sem maradunk fesztiválok nélkül az országban: