Kivételes főúri pompával és sokszínű programokkal vár a Festetics-kastély idén nyáron (x)

A tavalyi évben újjászületett keszthelyi Festetics-kastély varázslatos környezetben, sokszínű programkínálattal várja látogatóit idén nyáron. Belépve a nyugati parti ékszerdobozba kibővített kiállítások, kerti kisvasút és történelmi játszóház fogadja a család apraját-nagyját.

Fotó: NÖF

A 2017 és 2023 között zajló fejlesztésnek köszönhetően a múzeumként és rendezvényhelyszínként működő Festetics-kastély még vonzóbb úti céllá vált a balatoni térségben. Az új, Főúri étkezések című kiállítás például pillanatok alatt leveszi a látogatókat a lábáról, hiszen a lenyűgöző tükörterembe lépve egy ragyogóan megterített étkezőasztal idézi meg a Festetics család egykori ebédlőjének páratlan hangulatát.

Fotó: Egy jó kép rólad

Emellett bővült a vadászati múzeum gyűjteménye, a kerti kisvasút nyomvonala és a történelmi modellvasút-kiállítás terepasztalai. Az egyik legnagyobb újdonság talán mégis a kastélyparkban található Fejőház, ahol újonnan történelmi játszóház, múzeumpedagógiai foglalkoztatótér és gyerekeknek szóló kiállítás várja a legfiatalabb múzeumlátogatókat.

8360 Keszthely, Kastély utca 1. | Weboldal

Remek éttermekre bukkanhattok Keszthely környékén: