Késő estig tartó ingyenes programokkal készül a Régészet Napjára a Magyar Nemzeti Múzeum

Régészeti korokon átívelő attrakciókkal készül a Magyar Nemzeti Múzeum a Régészet Napjára. Május 31-én és június 1-jén ókori és középkori hagyományőrző csapatok részvételével elevenednek meg a különböző időszakok, és újra életre kel az éjszakai múzeum, ahol izgalmas előadások színesítik a régészeti produkciókat.

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum Facebook

Május 31-én Korlátlan régészet: határokon átnyúló történetek címmel várják a látogatókat a Régészet Napja alkalmából a Magyar Nemzeti Múzeumba. Másnap különféle tematikus programjaival robban be június 1-jén a Régészet Éjszakája, a Nemzeti Régészeti Intézet szervezésében.

A két nap során számtalan izgalmas programmal, napközben ingyenes tárlatvezetéssel, később zseblámpás tárlatvezetéssel az Altamira kiállításon, ókori gladiátorviadallal, középkori párbajjal és közös reneszánsz tánccal is készülnek az érdeklődőknek este 6 órától.

A régészeti kiállításokon és a programokon való részvétel mindkét nap ingyenes! A részletes programbontásról IDE kattintva olvashattok.

A Régészet Napja kapcsán hasonlóan sokszínű programokkal vár az Óbudai Múzeum és a Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeumban, valamint több vidéki múzeum is. Részletek ITT.

Mutatjuk, mely napokon látogathatóak ingyenesen Budapest egyes múzeumai: