Egy rövid tanösvényről tárul elénk a Balaton-felvidék legcsodálatosabb panorámája

A meseszép Mindszentkálla felett emelkedő Kopasz-hegyről elképesztő panoráma nyílik a környékre, az itt kanyargó tanösvény állomásain pedig mindent megtudhattok a erről a nem mindennapi vidékről.

Fotó: Békési József

A káprázatos Káli-medence kis faluja, Mindszentkálla felett emelkedik a nevéhez méltóan kopár tetejű Kopasz-hegy, ami a medence nyugati szélén sorakozó magaslatok közül a legnagyobb.

A 302 méter magas hegyen egy könnyű, gyerekbarát, 3 kilométer hosszú, négy állomásos tanösvény kalauzolja végig azokat a kirándulókat, akik a lehengerlő kilátás mellett a környék és az itteni élővilág jellegzetességeit is megismernék.

blank
Fotó: Békési József

A változatos gyalogtúra jól jelzett turistautakon és -ösvényeken vezet végig, a pazar panorámáig pedig nem kell a csúcsig várni, hiszen már a hegy megmászása során elénk tárul a Balaton-felvidék magával ragadó látványa.

blank
Fotó: Békési József
blank
Fotó: Békési József

A Kopasz-hegy tetejéről nyílik azonban a legszebb kilátás, többek között a környező hegyeket és a jellegzetes Hegyestűt is megpillanthatjuk, a háttérben a Káli-medence apró falvai terülnek el, a látóhatár peremén pedig a Balaton kék vize csillog.

A túra végén sincs hiány a különleges látványból, hiszen a hegytetőtől egy vadregényes erdei lépcsősor vezet le.

blank
Fotó: László Orsolya

A tanösvény elején érdemes lemenni a Kisfalud egykori templomának romjaihoz is, ugyanis már innen is belekóstolhatunk a bámulatos panorámába.

blank
Fotó: Békési József
blank
Fotó: Békési József
Osszátok meg velünk hazánk festői kirándulóhelyeiről készült saját készítésű fotóitokat 
a "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban. 
IDE kattintva tudtok csatlakozni!

Fedezzetek fel még több izgalmas kirándulóhelyet a környéken: