A magyar irodalom legszebb verssoraira ébredtek a II. kerületi Nyúl utca lakói

Immár 8. éve borulnak versbe a II. kerületi Nyúl utca kapui és kerítései a magyar költészet napja alkalmából.

Fotó: György Mária

A sokak szemébe mosolyt csaló kezdeményezés ötletgazdája két helyi lakos, akiket nemcsak az köt össze, hogy családjaik generációk óta az utcában laknak, hanem az is, hogy rajonganak az irodalomért, különösen a magyar költők soraiért. Éppen ezért, 2017. április 11-e óta minden évben versekkel díszítik ki az utcát József Attila születésnapján, az itt lakók és az erre járók nagy örömére.

A verseket minden évben ketten válogatják, és míg az első években a nagy klasszikus műveken volt a hangsúly, mostanra már egyre több kevésbé ismert és kortárs alkotás is szerepel a repertoárban. Külön figyelnek arra, hogy ne legyen ismétlődés a különböző évek felhozatalában, hogy mindig meglepetéseket tudjanak okozni az olvasóknak.

blank
Fotó: György Mária

A versek minden évben április 10-én késő este kerülnek kifüggesztésre, annak érdekében, hogy a lakók már a magyar irodalom legszebb soraira ébredhessenek, és az arra járók is kiélvezhessék a kezdeményezést még aznap, a magyar költészet napján.

A versfelhozatal idén is sokszínű és változatos az egyes művek témáját, keletkezését és hangulatát tekintve, többek között József Attila, Weöres Sándor és Fodor Ákos sorai is helyet kapnak a gyönyörű gesztenyefákkal és illatos orgonabokrokkal övezett utcán.

Ismerjétek meg az utca házainak titkait is: