7 pompás hely a Balatonnál, ahol mennyei nápolyi pizzák és dolce vita vár

Fatüzelésű kemencékben pillanatok alatt tökéletesre sült nápolyi pizzákból a magyar tengernél és annak környékén sincs hiány. Ha épp mediterrán élményekre fájna a fogatok, ajánlunk néhány pompás helyet, ahol megízlelhetitek, milyen, mikor nápolyi pizzákba csomagolják a dolce vitát.

Mérce, Szigliget

A Szigligeti vár bejárása után, a mólón tett sétát követően érdemes a település mediterrán ékszerdoboza, a Mérce felé venni az irányt. A Mérce kemencéjében frissen sült, eredeti olasz alapanyagokból készített nápolyi pizzák között mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat, legyen az gluténmentes vagy épp hagyományos. A Mérce idei szezonját ráadásul megújulva kezdi: régi és új vendégek egyaránt a csodájára járhatnak új étlapjuknak, valamint megújult koktél- és ginkínálatuknak.

8264 Szigliget, Réhelyi út 38. | Weboldal | Facebook

Fotó: Mérce – Szigliget Facebook-oldala

Gilvesy B-üzem, Nemesgulács

Nemesgulács és Kisapáti határában egy egykori betonüzemben találjuk a környék egyik egyedülálló pizzalelőhelyét, a Gilvesy B-üzemet. Az indusztriális környezetben otthonra lelt Gilvesy B-üzem vinotékájából nemcsak a finom nápolyi pizzák, de természetesen a hozzájuk tökéletesen passzoló borok sem hiányozhatnak. Ha vonattal érkeznétek, külön jó hír, hogy megérkezésetek után néhány perccel máris elmerülhettek a finom kávék, a mediterrán ételek és persze az utánozhatatlan hangulat élményében.

8284 Nemesgulács, Bányatelep 9. | Weboldal | Facebook

Fotó: Gilvesy B-üzem Facebook-oldala

MÁS Tészta, Herend

Balatoni kiruccanás alkalmával érdemes a porcelánmanufaktúrájáról híres Herenden is látogatást tenni egy mennyei nápolyi pizza reményében. A MÁS Tészta minden apró részletében megidézi Nápoly legjavát: a kemencében sorra egymás után sülnek a legkülönfélébb feltételekkel jól megpakolt nápolyi pizzák. Ha Herenden már meglátogattátok őket, érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalukat is, ahol rendre közzéteszik, mely napokon teszik tiszteletüket a Balatonnál szenzációs pizzáikkal kéz a kézben.

8440 Herend, Fasor u. 3. | Facebook

blank
Fotó: MÁS Tészta Facebook-oldala

A gasztronómiai élményeken túl a Balaton mesés látnivalókkal is kecsegtet:

Veszprémium, Veszprém

Ha a balatoni pihenés alkalmával meglátogatnátok a megannyi izgalmas programnak és helyszínnek otthont adó Veszprémet, semmiképp se felejtsétek el megkóstolni a város legfinomabb nápolyi pizzáját! A Veszprémium minden egyes, nápolyi stílusban készített pizzájának szívét-lelkét a kovász adja, melyek aztán fatüzelésű kemencében sülnek pompásra. Ha tehetitek, foglaljatok helyet a teraszukon és még azon melegében élvezzétek a mennyei mannákat!

8200 Veszprém, József Attila u. 9. | Facebook

blank
Fotó: Veszprémium Facebook-oldala

Egy Csipet Nápoly, Siófok

A Balaton friss és ropogós nápolyipizza-birodalmáért és az általuk kínált nagyszerű pizzákért a Balaton déli partjára kell látogatnunk. Az Egy Csipet Nádas újabb egységében, a siófoki Egy Csipet Nápolyban a 3 napon át érlelt, kovásszal készült tészták mindössze 2 perc alatt sülnek habkönnyűvé és ropogóssá. A remek gasztronómiai élményhez természetesen a minőségi alapanyagok, valamint a közvetlen hangulat éppúgy hozzájárul.

8600 Siófok, Vécsey Károly u. 23. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch Facebook-oldala

Szevasztok Bisztró, Balatonszárszó

Balatonszárszó szívében, hangulatos terasszal, szívélyes és barátságos vendéglátással és nem utolsó sorban fenséges nápolyi pizzákkal várja vendégeit a Szevasztok Bisztró. Kézműves pizzáik között egyaránt megtalálhatjátok a legegyszerűbb margheritát, akárcsak a tonhallal, érlelt serrano sonkával és csípős spianata szalámival megdicsőített, azon melegében tálalt pizzákat. De az a hír is járja, hogy sült padlizsánkrémük is rendre megdobogtatja megannyi vendégük szívét.

8624 Balatonszárszó, Fő u. 5. | Facebook

blank
Fotó: Szevasztok Bisztró Facebook-oldala

A Pizza Sztori, Balatonmáriafürdő

A déli parton találni még remek nápolyi pizzázót, méghozzá Balatonmáriafürdőn, ahol fatüzelésű látványkemencében sülnek egymás után az autentikus pizzák. A Pizza Sztori története 2021-ben kezdődött, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend, állandó kínálatukon túl hónapról hónapra készítenek vendégeiknek mediterrán fogásokat és pizzakülönlegességeket. Ha valahol, náluk egész biztosan megízlelhetitek a dolce vitát vagy épp azt, milyen, mikor pizzaként álmodják újra a carbonarát.

8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi Ferenc u. 35. | Facebook

blank
Fotó: A Pizza Sztori Facebook-oldala

Ha egy finom pizza után egy remek kávéra vagy süteményre vágytok: