5 kihagyhatatlan program Budapesten a bűnügyek rajongóinak

Összegyűjtöttük nektek azokat a programokat, amiket kár kihagyni, ha érdekelnek a megtörtént bűnesetek és azok történelmi és pszichológiai háttere.

Vérfagyasztó olvasnivaló:

Dulai Péter: Amiért ​halál járt – Utolsó kivégzettek a Kádár-korszakban

A szerző második könyvében 19 bűnügy nyomába ered, amelyek elkövetőit kötél általi halálbüntetésre ítélték. A Kádár-korszakban történt eseteket az elejétől a végéig megismerhetjük, az előzményektől kezdve a nyomozáson át a büntetés végrehajtásáig. Az indíték és a körülmények szempontjából különböző, azonban egytől egyig megrázó történeteken keresztül teljes képet kaphatunk a korszak bűnügyi végrehajtásáról és a tragédiák hatásairól.

Fotó: Cser Kiadó

Izgalmas bűnügyi előadás:

Jog és Pszichológia – Börtönpszichológia: élet a rácsok mögött

A Jog és Pszichológia előadásai izgalmasabb izgalmasabbnál témákba vezetik be az érdeklődőket, nincs ez máshogy a börtönpszichológiával foglalkozó esten sem, ahol Pősz Krisztina bv. százados, a Váci Fegyház és Börtön tanácsadó pszichológusa rántja le a leplet a bent töltött mindennapokról. Szó esik például a börtönhierarchiáról és annak kialakulásáról, a fogvatartottak közötti külön csoportokról, de kiderül az is, hogy mik a legfőbb lélektani nehézségek, amikkel a bent lévők küzdenek.

Következő időpont: 2024. április 24. | Jegyek

blank
Fotó: Jog és Pszichológia Facebook

Városi nyomozás:

Bűnös Budapest – Gyilkos rejtély a Fővám térnél

Ha szívesen kipróbálnátok magatokat egy bűnügyi nyomozásban, vessétek bele magatokat a Landventure új kalandjába, ahol Kondor Vilmos híres könyvsorozatának játékadaptációjával ismerkedhettek meg. A küldetés során Gordon Zsigmond, a híres bűnügyi zsurnaliszta egy hidegvérű gyilkos nyomába ered, a rejtély megoldásához azonban a ti segítségetekre és leleményességetekre van szüksége! A Corvinus Egyetemtől induló nyomozás online, a telefonotok segítségével folyik, így kedvetek szerint bármikor és bárkivel útnak eredhettek.

Jegyek >>

blank
Fotó: Landvanture

Sötét történetek hétről hétre:

BŰNtények podcast

A podcastek rajongói sem maradnak bűnügyi tartalom nélkül, ugyanis a rengeteg külföldi tartalomgyártó mellett nagy sikernek örvend a BŰNtények is, amelyben 30-40 perces részek során az emberi természet sötét oldalával ismerkedhettek meg. A hazai és külföldi eseteket egyaránt feldolgozó csapat hosszas és alapos kutatás után állítja össze az egyes történeteket, így a hallgatók minden egyes részletet megtudhatnak a megtörtént bűnesetek szereplőiről, a nyomozások lépéseiről, illetve a megoldott eseteknél a büntetés végrehajtásáról, a megoldatlan rejtélyek esetében pedig a lehetséges teóriákról.

Hallgass bele ITT!

blank

Horrorisztikus szabadulószoba:

Skizofrén sorozatgyilkos

A Neverland leghajmeresztőbb, kizárólag 16 éven felüliek számára elérhető szabadulószobájában egy vérszomjas sorozatgyilkos kezei közül kell kiszabadulnotok, a hátborzongató feladatokkal pedig garantált a hidegrázás és a megnövekedett pulzus is.

Még több infó ITT!

Olvass bele a bűnügyeket felgöngyölítő cikksorozatunkba is: