9 szuper ingyenes program Budapesten márciusra, a tavasz első hónapjára

A tavasz első hónapja sem telhet el ingyenes programok nélkül: fotókiállítások, koncertek, vezetett séták, de van ahol, egész napos, exkluzív programok várnak rátok a hónapban.

A Néprajzi Múzeum Napja – ingyenes programok egész nap (2024. március 5.)

A Néprajzi Múzeum megszületésének 152. évfordulója alkalmából egész nap ingyenes programok garmadájával várják a múzeumba érkező látogatókat. Ezen a kivételes napon lehetőségetek lesz bejárni a múzeum minden zeg-zugát, minden szegletét, a gyűjteményi központtól a raktárakig. A rendhagyó tárlatvezetések, a raktármustrák, színházi előadás és konccert mellett ezen a napon nyílik meg a múzeum legújabb időszaki tárlata is, az Együtt.

Facebook-esemény >>

Fotó: Néprajzi Múzeum Facebook-oldala

Lantos Zsuzsanna: Kutyaélet fotókiállítás | Marczi (2024. március 13-ig)

Lantos Zsuzsanna februárban megnyílt kiállítását március 13-ig tudjátok megtekinteni a Marcibányi Téri Művelődési Központban. A színházi előtérben berendezett tárlatot Charlie Chaplin A dog’s life című 1918-ban megjelent filmje ihlette, valamint Szatyor, a mentett kiskutya. Lantos Zsuzsanna fotográfus kiállításának témája, hogyan hat egymásra ember és állat, hogyan egészíti ki egymást kutya és gazdája és hogyan lesznek végül életreszóló társak.

Facebook-esemény >>

Fotó: Marczibányi téri Művelődési Központ Facebook-oldala

Bauhaus Budán | Pasarét legszebb házainak története (2024. március 9.)

Nőnap alkalmából ingyenes helytörténeti sétára várják az érdeklődőket Budapest egyik leghangulatosabb környékére, Pasarétre. A 1,5-2 órát felölelő sétán feltárul majd a városrész, valamint a különleges épületeket rejtő Napraforgó Utcai Kísérleti Mintatelep története. A 15:30 kezdődő séta a Napraforgó utca 11. elől indul és a Páduai Szent Antal Plébániatemplomot is útba ejti.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala

Face to face | Tibor Bozi fotókiállítása | Magyar Zene Háza (2024. március 13.)

Márciusban a világ rock- és popsztárjainak válogatott portréi lepik el a Zene Háza előcsarnokát és közönségtereit. Bozi Tibor portfóliójában a legnagyobb sztárok hosszú sora szerepel Beyoncétől, Björktől, a Nirvanán és a Daft Punkon át Fiona Apple-ig. A március 13. és április 21. között megtekinthető ingyenes kiállítás 40 képen keresztül enged bepillantást Bozi Tibor sokszínű életművébe. A pop-up kiállítást Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője nyitja meg.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

EtnoRom táncház a Pótkulcsban (2024. március 14.)

A Csengery utca télen-nyáron különleges helyszíne, a Pótkulcs március 14-én táncházzá változik. A 20 órától kezdődő táncház alkalmával a 2005-ben alakult és a világ számos pontján már bemutatkozott EtnoRom muzsikál és húzza majd a talpalávalót.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: EtnoRom Facebook-oldala

Bella Levente akusztikus koncert | Budapest Garden (2024. március 15.)

Ingyenes és egyben egy remek akusztikus koncerttel nyitja meg tavaszi szezonját a Budapest Garden. Március 15-én 19 és 21 óra között Bella Levente garantálja majd a dallamos hangulatot, melyet borgácsozás előz meg. Ha bográcsozni épp nincs kedvetek, a finom falatokról az Őrház bisztró ínycsiklandó burgerei gondoskodnak majd.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Budapest Garden Facebook-oldala

DJ Reload and friends | Easy Art Space (2024. március 21.)

Ha nem várnátok meg a hétvégét a bulizással, március 21-én, csütörtökön belépőmentes partyval vár az Széll Kálmán téri Easy Art Space. A laza csütörtöki italozás mellé DJ Reload, Lau és 896 izzítja a szetteket.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Easy Art Space Facebook-oldala

Feltalálók és mérnökök | Fiumei úti sírkert (2024. március 28.)

A Fiumei úti sírkert március 28-i sétáján neves feltalálók és mérnökök nyomába eredhettek. Az ingyenes sétán a 19-20. század kiemelkedő szakembereiről tudhattok meg többet, akik munkájukkal és életükkel hozzájárultak ahhoz, ahogy ma élhetjük a mindennapjainkat és ahogy ma láthatjuk Budapestet. A 1,5-2 órás séta a Fiumei úti sírkert főbejáratától indul, előzetesen regisztrálni a honlapon szükséges.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Helytörténeti sétaszombat – A szecessziós Újlipótváros (2024. március 30.)

Március 30-án 10 órától a szecessziós Újlipótváros fedi fel titkait helytörténeti séta alkalmával. A séta bőven tartogat majd meglepetéseket és újdonsült információkat a 20. században a Nyugati pályaudvar és a Váci út közelsége miatt felpezsdült Újlipótvárosról. A sétára regisztrálni a maczobalazs@kult13.hu e-mail címen szükséges.

Tovább az eseményre >>

További remek programok várnak rátok Budapesten márciusban: