5 kihagyhatatlan beltéri program Budapesten szürke, esős napokra

Ha véletlen elromlik az időjárás a hétvégére, és ki kell hagynotok a szabadba tervezett programokat, ne essetek kétségbe! Mutatunk néhány szuper beltéri programot Budapesten, melyekkel garantáltan megfeledkeztek a szürke időjárásról.

Pearl Harbor Restaurant Bowling & Bar

A letisztult, innovatív belsőépítészeti megoldásokkal kialakított Pearl Harbor Restaurant Bowling & Bar egyszerre étterem, bár és bowlingpálya, ahol Magyarországon egyedülálló módon, úgynevezett Brunswick bowlingpályákon tesztelhetitek a tudásotokat. A kellemes hangulatú, III. kerületi helyszínen kényelmes asztalokkal és modern pontozási rendszerrel játszhatnak kicsik és nagyok együtt, akár órákon át, a 8 pálya bármelyikén. Ha a játék hevében megéheztek, a szezonálisan megújuló étlapon egyaránt megtalálhatóak a könnyű saláták, az olasz pizzák, a magyar és a mediterrán konyha ételkülönlegességei, különféle japán ételek, valamint isteni desszertek, melyeket két gurítás között érdemes megkóstolni. Egy pályán maximum 8 fő tud játszani, cipőbérlésre pedig van lehetőség a helyszínen!

1032 Budapest, Bécsi út 136. | Weboldal

Fotó: Pearl & Harbor Facebook

Locked Room

Gondban vagytok, hogy milyen programmal töltsétek el az időt, amikor kint esik az eső? Válasszátok a Locked Room újgenerációs szabadulószobáit, amelyek izgalmakkal teli időtöltést nyújtanak, még a legszürkébb napokon is! A Székely Mihály utcai helyszínen 6-féle thriller kalandjátékot próbálhattok ki, így biztosan találtok majd olyan kihívást, ami mindenki számára megfelelő tematikájú, illetve nehézségű. Az egyik történet szerint a Heisenberg Projectben vehettek részt, de ezúttal a rosszfiú szerepébe kell bújnotok, míg egy másikban egy motelszobában kell nyomokat keresni, de mindössze egy órát kaptok a látogatásra, mielőtt a személyzetnek ki kell takarítania a szobát. Lebilincselő történetek élethű díszletekkel – tegyétek próbára magatokat ezekben a szuper kalandokban!

1061 Budapest, Székely Mihály utca 4. | Weboldal

Van Gogh – Az immerzív élmény

Idén februárban Budapestre érkezett a világszerte minden várakozást felülmúló Van Gogh – Az immerzív élmény című kiállítás, amely 2 ezer négyzetméteren, hang- és fényjáték segítségével mutatja be a holland festőművész legismertebb alkotásait. Hazánkban a BOK Sportcsarnok ad otthont ennek a varázslatos tárlatnak, ahol az innovatív technológiának köszönhetően beléphetünk Van Gogh festményeibe, kikapcsolódhatunk a fények segítségével, bepillantást nyerhetünk életének mindennapjaiba, sőt, még kreativitásunkat is kiélhetjük, és elkészíthetjük a világhírű festményeket, VR-szemüvegek segítségével. Ne maradjatok le erről a felejthetetlen tárlatról, amely újradefiniálja a múzeumlátogatás élményét!

1146 Budapest, Dózsa György út 1. | Weboldal

blank
Fotó: Van Gogh Expo Facebook

Magic Rooms

Budapest újgenerációs, minden eddiginél látványosabb szabadulószobáival várja a kalandok szerelmeseit a Magic Rooms csapata, ahol összesen 10, különböző tematikájú szoba közül választhatunk. A maximum 60 perc alatt teljesíthető, több helyiségen át vezető szobák esetében a már megszokott lakatok és zárak helyett rejtvényeken, rejtett ajtókon és titkos helyiségeken keresztül juthatunk el a megoldásig, a válasz pedig sokkal közelebb van, mint gondolnánk. A díszlet, a berendezési tárgyak és a feladatok pedig mind azért vannak, hogy 100 százalékig beleéljétek magatokat az adott kalandokba. Részt vennétek egy Harry Potter-tematikájú küldetésen, megoldanátok Jumanji rejtélyét vagy Csillagok háborúja-rajongók vagytok? Legyetek ti a történetek főszereplői!

1065 Budapest, Zichy Jenő utca 27. | Weboldal

blank
Fotó: Magic Rooms Escape Empire Facebook

Szamos Csokoládé Múzeum

Mi másra is vágyna ilyenkor az ember, mint néhány édes falatra? A Szamos Csokoládé Múzeumának jóvoltából egy napra részesei lehetünk a csokoládé édes történetének, megismerkedhetünk a csokoládékészítés eszközeivel, érdekességeket tudhatunk meg róla, az izgalmas túra végét pedig egy látványos csokoládéöntés teszi teljessé! Az öntés során a látogatók saját ízlés szerint díszíthetik a finomságokat, amit végül haza is vihetünk magunkkal. Néhány órára garantált kikapcsolódást nyújt ez a szuper program, ha még nem próbáltátok ki, itt az ideje!

1051 Budapest, Kossuth Lajos tér 10. | Weboldal

blank
Fotó: Szamos Csokoládé Múzeum Facebook

További különleges gasztromúzeumok, nem csak Budapesten:

(Nyitókép: Shutterstock)