3 nagyszerű desszertműhely Budapesten, ahol mennyei macaronokat kóstolhatunk

A francia cukrászművészet egyik legkedveltebb és egyben legváltozatosabb desszertje a számtalan színben és ízben elkészíthető macaron. Megmutatjuk, Budapesten hova érdemes beülnötök, ha egy finom kávé és néhány mennyei macaron mellett ejtőznétek.

Chez Dodo macaron manufaktúra

Az idén megnyitásának 10. évfordulóját ünneplő Chez Dodo macaron manufaktúra története egy megelevenedett tündérmese. A Bazilikától nem messze, a Sas utcában, egy belvárosi séta alkalmával útba eső aprócska kis üzletben a kirakat mögött készülnek a különleges, egyedi névvel ellátott, roppanós desszertek. A több mint 20-féle ízből álló édes kínálatban, mindössze néhány falatban a legkülönfélébb ízek és ízpárosítások találnak egymásra. Az állandó kedvencekért és a szezonális újdonságokért érdemes őket minél gyakrabban útba ejteni.

1051 Budapest, Sas u. 7. | Weboldal | Facebook

Fotó: Chez Dodo macaron manufaktúra Facebook-oldala

Macaron Heaven manufaktúra

Nem kevesebb, mint 6 éve már, hogy színes, falatnyi macaronjaival örömöt csempész a mindennapokba a Macaron Heaven desszertmennyországa. A két barát által szívvel-lélekkel életre hívott cukrászda Buda után 2022-ben a pesti oldalt is meghódította. Akár a Margit körúton, akár az Andrássy úton sétáltok épp, ha kedvet kaptok egy kis édességre a Macaron Heaven mindennapi kínálatában 30-féle egyedi ízű macaron közül válogathattok. A szemet- és ízlelőbimbókat gyönyörködtető macaronok mellett süteményeket, sőt még macarontortát is találtok.

1027 Budapest, Margit körút 62. | 1061 Budapest, Jókai tér 4. | Weboldal | Facebook

Fotó: Macaron Heaven manufaktúra Facebook-oldala

NOUR dessert

A Budaörsről ismert Nour dessert 2023 szeptemberében a fővárosba is elhozta desszertművészetét és megnyitotta budapesti üzletét, mégpedig a belvárosi Sas utcában. A prémium desszerteket kínáló cukrászdában az édes finomságok a legkiválóbb alapanyagokból, modern technikával készülnek. A desszertek készítésének művészi vonalát képviselő Nourban macaronokból sincs hiány, melyek tradicionális, francia receptek alapján készülnek és amelyek egyszerre nyújtanak élményt minden érzéknek.

1051 Budapest, Sas u. 7. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: NOUR dessert Facebook-oldala

Buda kertvárosának kedvenc éttermébe a desszertekért is érdemes ellátogatni: