9 különleges program Budapesten a magunkra figyelés jegyében

Sosincs késő belevágni valami újba, vagy épp egy olyan programot választani, amivel a hétköznapi hajtásból kikacsintva, a lelassulás és a magatokra figyelés jegyében töltekezhettek. Cikkünkben 9 olyan programot ajánlunk Budapesten, ahol kellőképpen tudtok majd magatoknak figyelmet szentelni.

Ingyenes Face Yoga óra Döbrösi Laurával // Konnektor (2024. február 16.)

A IX. kerületi Konnektor közösségi terében minden hónapban egy alkalommal ingyenes arcjógán vehettek részt. A hagyományokhoz híven február 16-án is Döbrösi Laura segít elmélyülni 60-70 percben, miközben akupunktúrás masszázzsal, légzéssel, az arcizmok edzésével és lazításával oldhatjátok a feszültséget. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Facebook-esemény >>

Fotó: Zengető Facebook-oldala

Ingyenes napindító légzés és flow jóga // Karuna Yoga Stúdió (2024. február 17.)

Ha a hétvégét a lelassulás és magatokra figyelés  jegyében kezdenétek, a Karuna Yoga Studio ingyenes nyílt napján méltóképp indíthatjátok a kikapcsolódás. Február 17-én napindító légzésgyakorlatokkal, valamint a flow jóga mozdulataival és ászanáival ébreszthetitek fel testeteket és tölthetitek fel a mentális és fizikai raktáraitokat.

Facebook-esemény >>

Fotó: Karuna Yoga Studio Facebook-oldala

Cosmic Brunch // Turbina (2024. február 17.)

Különleges és nem kevésbé feltöltő programban lehet részetek február 17-én, szombaton a Turbinában. A kiállítótér ezen a délelőttön átadja magát a jógázni és egyben bruncholni vágyóknak. Kezdőként és gyakorlott jógásként is várnak benneteket a hatha jóga dinamikusságával, a jóga után bruncholni vágyókat pedig speciális, többnyire növényi alapú ételekkel és finomságokkal.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Turbina Kulturális Központ Facebook-oldala

Otthonom filmvetítés és beszélgetés // Gólya (2024. február 19.)

Február 19-én filmvetítésre és beszélgetésre invitál a Gólya és a Kinedok Magyarország csapata. A Dokreál Filmklub keretében Radu Ciorniciuc román rendező Otthonom című filmjét nézhetitek meg, majd pedig meghívott szakértőkkel és egymás közt is megoszthatjátok a film kapcsán felmerülő gondolataitokat.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Kinedok Magyarország Facebook-oldala

Hangfürdő // Újbuda (2024. február 22., 29.)

Csütörtökönként 18 órától, februárban 22-én és 29-én lesz lehetőségetek hangfürdő keretében ellazulni és kiszakadni a mindennapok nyüzsgéséből Újbudán. A tibeti hangtálakkal kísért meditáció kiváló lehetőség, ha minőségi feltöltődésre, a befelé figyelés elmélyítésére és a stresszes állapotok csökkentésére vágytok.

Facebook-esemény >>

Analízis (Társaság) – Irodalmi találkozások önmagammal // K11 Művészeti és Kulturális Központ (2024. február 23.)

Február 23-án az Analízis (Társaság) beszélgetősorozata immár az ötödik alkalmához érkezik. A tematikus irodalmi fókuszú beszélgetés keretében Juhász Anna, irodalmár és Rácmolnár Lili, pszichológus járnak körül egy-egy témát. A K11 Művészeti és Kulturális Központ színpadán, ahol ezúttal a betegségek témája kerül a fókuszba, olyan írók munkáin keresztül többek között, mint Szerb Antal, Radnóti Miklós, Németh László és Esterházy Péter.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Juhász Anna Irodalmi Szalon Facebook-oldala

Közös meditáció // MANYI (2024. február 23.)

Egy fárasztó hét levezetéseként nincs is jobb program, mint a Margit körút felé kanyarodni, belépni a Manyi ajtaján és két óra erejéig magatok mögött hagyni minden mást. Minden pénteken 17 órától ugyanis közös meditáció keretében figyelhettek oda jobban magatokra, a gondolataitokra és sajátíthatjátok el a meditáció alapjait.

Facebook-esemény >>

Mesék és növények // ELTE Füvészkert (2024. február 25.)

Február 25-én egy igazán különleges és rendhagyó sétán mélyülhettek el egyszerre a mesék és botanikai ismeretek világában. A népmesék és az ELTE Füvészkert növényeinek története fonódik majd össze a 1,5 órás szakvezetés alkalmával, ahol növényismereti tudásmorzsákkal és mesékkel egyaránt gazdagodhattok. A sétán kiderül majd mi a közös az égig érő paszulyban, a rátóti csikótojásban, és a szóló szőlőben, de képzeletbeli és valódi bambuszerdőben is tehettek majd látogatást.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: ELTE Füvészkert Facebook-oldala

Fermentációs utazás | Kimcsi workshop // MANYI (2024. február 25.)

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fermentálásról csak kevesen tudják, hogy eredete az ősidőkig nyúlik vissza. Február 25-én a Margit körúti Manyiban tanfolyam keretében sajátíthatjátok el a fermentálás és vele együtt a koreai konyha legismertebb fermentált ételének, a kimcsi készítésének minden csínyját-bínyját, amit saját ízléseteknek megfelelően ízesíthettek majd.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: MANYI Facebook-oldala

Ha kávézás közben Budapest művészkávézóiban töltekeznétek kultúrával: