A Corvin-negyed környékének 7 kincse, amit érdemes felfedezni

A Corvin-negyed környékén bőven akad olyan hely, ahol kellemesen eltölthetjük a szabadidőnket. Mutatjuk, hogy merre érdemes barangolni!

Turbina Bisztró

A méltán híres Turbina bisztrója tavaly novemberben a Domovoj csapatával együttműködve új köntösben tért vissza, így a különféle izgalmas programok, kiállítások, koncertek előtt/után/közben finom falatok mellett pihenhetünk meg. A bisztró menüjének összeállításakor a legfőbb szempont az volt, hogy törekedjenek a növényi alapú és mindenmentes ételek felvonultatására, valamint a hazai kistermelőktől származó alapanyagok használatára. A kínálatban a vegán fogásokon túl liofilizált és fermentált remekműveket kóstolhatunk meg, a frissített italkínálat legjava mellett.

1082 Budapest, Vajdahunyad utca 4. | Facebook

Fotók: Turbina Kulturális Központ Facebook

Coffee Education Center

A Coffee Education Center professzionális baristaképzésein egyaránt várják a teljesen kezdők és a profik jelentkezését. A különféle képzések mellett szuper élményprogramok is várják a minőségi kávé kedvelőit, az egynapos home barista képzésektől kezdve a pár órás workshopokon és a vezetett kávékóstolókon át egészen az izgalmas csapatépítő programokig. Az itt megszerzett tudást, legyen az eszpresszóbeállítás vagy latte art, otthon is tudják kamatoztatni a résztvevők. A képzések mindig jó hangulatban zajlanak, informatívak és szuper programnak bizonyulnak, akár egyedül, barátokkal, vagy családdal érkeztek.

1082 Budapest, Vajdahunyad utca 16. | Weboldal

Fotó: Ábrahám Dávid

Trafik kávézó és reggeliző

Legyen szó tanulásról, meetingről, baráti találkozóról, netalán egy kortárs Trafós előadás előtti beszélgetésről, a Trafik kávézó és reggeliző mindig üdítő kínálattal és buja növényektől kicsattanó hangulattal vár. Az itallapon bőven találtok napindításhoz ideális szomjoltókat, napközben pedig jóleső falatokkal enyhíthetjük étvágyunkat a Liliom utcában. Amennyiben pedig az esti alapozás után másnap reggel is visszavágytok a zöld növényrengetegbe, ugyanolyan szívélyesen látnak majd titeket bagelekkel, villásreggelivel és különleges toastokkal.

1094 Budapest, Liliom utca 41. | Facebook

blank
Fotó: Trafik Facebook

GNOCCO Corvin Sétány Étterem és Kávézó

A Corvin sétányon található Nokia Skypark Irodaház földszintjén helyezkedik el a GNOCCO étteremlánc egyik gyöngyszeme. A GNOCCO Corvin Sétány Étterem és Kávézó nyitása óta egyértelműen az egyik legnépszerűbb étteremmé nőtte ki magát a környéken, hiszen kedvező árú, hetente változó ebédmenüjük minden alkalommal tartogat meglepetéseket. A két menün kívül kínálnak még frissensülteket, főzelékeket, házias és vegetáriánus ételeket, valamint egyedi recept alapján készített süteményeket, desszerteket. Mindezeken túl nemrégiben egy új SlimFit menü is felkerült az étlapra, ami szénhidrátcsökkentett és hozzáadott cukormentes lehetőséget kínál. Az étterem egyaránt ideális a házias ízek és a nemzetközi ételkülönlegességek kedvelőinek is, térjetek be hozzájuk néhány finom falatra!

1083 Budapest, Bókay János utca 36-42. | Weboldal

blank
Fotó: gnocco.hu

Bamba Marha Burger Bár

A Bamba Marha Burger bárjai már kilenc helyen várnak benneteket a fővárosban, melyek közül az egyik legújabb a Corvin sétányon nyitotta meg kapuit a tavalyi évben. A Bamba burgerek nem véletlenül értek el előkelő helyezést több alkalommal is Európa 50 legjobb hamburgerezőjének listáján, hiszen náluk minden egyes nap a friss és válogatott alapanyagokon van a hangsúly, melyek isteni házi készítésű szószokkal egészülnek ki. A burgerező beltere letisztult stílusjegyeket kapott, a hangulatos helyszín pedig tavasztól egy kellemes terasszal egészül ki, ahol a finom falatok csak még jobban esnek.

1081 Budapest, Corvin sétány 3. | Weboldal

blank
Fotó: Bamba Marha Burger Bár Facebook

Life1 Fitness Corvin

A főváros egyik legnépszerűbb fitnesszklubhálózata, a Life1 Fitness a Corvin-negyedben is megtalálható. Az edzőterem ideális terepe azoknak, akik életmódváltáson gondolkodnak, már régóta űznek valamilyen sportot, de azoknak is, akik valamilyen új mozgásforma elsajátítására vágynak. A csoportos órák szerelmesei rengetegféle izgalmas csoportos óra közül válogathatnak, többek között kangoozhatnak, spinningelhetnek, a kicsit tapasztaltabbak pedig részt vehetnek a cross training órákon.

1082 Budapest, Futó utca 48-50. | Weboldal

blank
Fotó: Life1 Fitness Corvin Facebook

Corvin Mozi

Ha már úgyis a környéken jártok, érdemes betérni Budapest patinás filmszínházába is, amelynek falai számtalan különleges történetet őriznek. Az épület 1922-ben nyitotta meg kapuit, 1996 óta pedig multiplex moziként működik a főváros lakóinak nagy örömére. Nézzetek ki egy filmet és a film kezdetéig gyönyörködjetek az épület egyes részleteiben, hiszen minden szegletében találhatunk érdekességeket. Ha pedig igazán szerencsénk van, akkor a nagyteremben kapunk helyet, amely igazán impozáns, hiszen szecessziós-Bauhaus stílusban épült.

1082 Budapest, Corvin köz 1. | Weboldal

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról – Németh Kriszti

Múltidéző programok Budapesten: