6 hangulatos ételpiac Budapesten kora tavaszias délelőttökre

Termelői finomságok és fergeteges ízek sorakoznak fel Budapest legjobb ételpiacainak standjain. Különösen a tavaszi idő érkeztével érdemes ellátogatni ezekre a helyszínekre, hiszen ilyenkor bővülő választék és közösségi ebédek, finom falatok sora vár benneteket!

Czakó Piacz és raclettezés (minden szombaton)

Ha szombat, akkor Czakó Piacz! A családias hangulatú budai piacon hazai termelőktől vásárolhatunk zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, húsokat és egyéb finomságokat. A február 17-i eseményen a francia baguette-re olvasztott raclette sajtot is megkóstolhatjuk, egészen reggel 8-tól délután 2-ig.

1016 Budapest, Tigris utca 62. | Facebook

Fotó: Czakó Termelői Piacz Facebook

Dr.Market // Dr BBQ, Soroksár (kéthetente vasárnap)

Egy kellemes Duna-parti séta után mennyei falatokkal töltődhettek fel a Dr.Market szombati eseményein, ahol a termelői csemegék mellett több feltéttel kérhető amerikai hotdog, rántott csirkemell sült burgonyával és vecsési uborkával, desszert gyanánt pedig édes házi rétes csábít falatozásra. Véssétek fel a következő piacnapot a naptárakba: február 17.

1238 Budapest, Meder utca 2. | Facebook

Budaörsi Halpiac – The Fishmonger

A Fishmonger nagykereskedésében vásárolnak az ország legkiválóbb éttermei, hiszen minden hétköznap friss halak közül válogathatnak. Külön jó hír, hogy nem kell ahhoz étteremtulajdonosnak lenni, hogy megkóstolhassuk a budaörsi halpiac finomságait, hiszen a Fishmonger boltjában kiválaszthatjuk a halpultból a kedvencünket, amit a helyszínen el is készítenek nekünk. A kikötői hangulatot árasztó Dokk Büfében el is fogyaszthatjuk a frissen sült halas fogásokat.

2040 Budaörs, Törökbálinti utca 23. | Weboldal

Fotó: Budaörsi Halpiac, The Fishmonger Facebook

Szimpla Háztáji Piac (minden vasárnap)

Minden vasárnap másik civil egyesület főz ebédet a Szimpla Kertben, melynek megvásárlásával nem csak finom, helyi alapanyagokból készület ételt ehettek, hanem jobban megismerhetitek és támogathatjátok egy egyesület munkáját is. Február 18-án a Rügy Egyesület ragad fakanalat a Közös Lábos programsorozat keretében. Míg az ebédre vártok, nézzetek szét a piacon áruló kis- és őstermelők javai közt!

1075 Budapest, Kazinczy utca 14. | Facebook

blank
Fotó: Szimpla Háztáji Piac Facebook

Római parti Piac (minden szombaton)

A Római-parttól egy karnyújtásnyira, a Nánási udvarban nemcsak friss, szezonális termelői áruk, hanem bizony isteni ebéd is megszínesíti a szombat délelőttöket. Helyben sült kolbászt és hurkát, lángost, kürtőskalácsot, babgulyást, de akár paprikás csirkét is kérhettek alkalmanként. Az éppen elérhető finomságokért érdemes követni a Római parti Piac Facebook-oldalát.

1031 Budapest, Nánási út 47-49. | Facebook

blank
Fotó: Római parti Piac Facebook

Pancs – gasztroplacc (minden vasárnap)

Házi süteményekkel, pogácsákkal, szörpökkel, mézzel, lekvárral, szalonnával, kenyérrel, sajttal és persze friss zöldségekkel, gyümölcsökkel telepakolt termelői asztalok várnak minden vasárnap 9 órától az Élesztőházban. A Pancs eseményein rendszeresen szerveznek közösségi főzéseket is, így az ebéd miatt sem kell aggódnotok!

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22. | Facebook

blank
Fotó: Pancs – gasztroplacc Facebook

Nézzétek meg, hogyan alakult át a Belvárosi Vásárcsarnok: