10 fergeteges télbúcsúztató fesztivál Budapesten 2024 februárjában

A tél utolsó hónapjában is nagyszerű programok várnak benneteket Budapesten. Filmfesztiváloktól a farsangi mulatságokig színes palettán válogathattok a legjobb fővárosi fesztiválok közül februárban.

Fánknapok a Piskótában (2024. február 8-9.)

A farsangi időszak utolsó hétvégéjén, február 8-án és 9-én fánknapokkal örvendezteti meg az édesszájúakat az újbudai Mentes Piskóta. Csak ezen a két napon glutén- és tejmentes fánkok szolgáltatnak megannyi örömöt az ételérzékenyek számára a már megszokott mentes finomságok mellett.

Facebook-esemény >>

Fiesta de Carnaval // Tereza (2024. február 8-11.)

Négy napon át tartó farsangi mulatsággal temethetitek a telet és várhatjátok a tavaszt a Terezában. Február 8. és 11. között színekkel, zenével, Tex-Mex ételekkel, különleges koktélajánlatokkal, karneváli hangulattal és természetesen mexikói életérzéssel teli felejthetetlen éjszakák várnak rátok.

Facebook-esemény >>

Fotó: Tereza Facebook

Budapest Independent Film Festival // Kino Cafe (2024. február 9-10.)

A tavalyi év sikerein felbuzdulva, idén is visszatér a Budapest Independent Film Festival a Kino Cafe Moziba 2024. február 9. és 10. között, egy egyedi moziélményt biztosítva. Az idei év válogatásában magyar és nemzetközi rendezők rövid- és nagyjátékfilmjei mutatkoznak be. A 15 narratív és dokumentumfilmből álló változatos program keretén belül a független filmművészet gyöngyszemei láthatóak.

Facebook-esemény >>

360 BAR PRESENTS: THE ROOFTOP CARNIVAL (2024. február 10.)

Rió, New Orleans, Velence – farsang, karnevál, maszkabál. A 360 Bar karneváli hangulattal vár február 10-én, szombaton, 17 órától a felhők felett. Erre a különleges alkalomra egy eget rengetően ütős koktéllal rukkoltak elő, melyet „Masquerade Mirage” névre kereszteltek el. A Don papa rum, amit a Fülöp-szigeteken 7 éven keresztül amerikai tölgyfahordókban érleltek édeskés, vaníliás ízvilágot ad ennek a special edition koktélnak. Kellemesen ellensúlyozza édességét az almalé savassága és a citrus keserű íze. A fergeteges koktélok mellett a budapesti éjszaka egyik legsokoldalúbb DJ-je, Ratkay adja majd a talpalávalót a karneváli hangulathoz ezen az estén.

Facebook-esemény >>

Fotó: Soós Bertalan/360 Bar

Pompás Valentin (2024. február 14-17.)

Február 14. és 17. között négy napon át ünnepelhetitek a szerelmet romantikus és fiatalos vacsora keretében a Pompás Budapestben. Az ünnephez méltó, rózsaszín hangulatba bújtatott étteremben meghitt gyertyafény, halk zene és a legkiválóbb borok teszik emlékezetessé ezt a néhány napot.

További infók >> 

Finn Filmnapok // Toldi Mozi (2023. február 14-18.)

Tizenharmadik alkalommal, február 14. és 18. között kerülnek megrendezésre a Finn Filmnapok. Az eseménynek otthont adó Toldi Moziban a hagyományokhoz híven a kortárs finn filmművészet friss alkotásai lesznek terítéken. Műsoron lesz például a Nagyinál, a Hulló levelek, a Játékos, avagy a halál az élők problémája és a Négy kicsi felnőtt, akárcsak a Hiúzokkal suttogó dokumentumfilm. A vetítések mellett a filmekhez kapcsolódó programokra is várják az érdeklődőket.

Facebook-esemény >> 

Indoor Sörfesztivál // Várkert Bazár (2024. február 22-24.)

Magyarország egyetlen téli sörfesztiválján idén februárban ezúttal is a korlátlan sörkóstolásé és a sörgasztronómiáé lesz a főszerep. Február 22. és 24. között a Várkert Bazárba költözik a hazai és külföldi, kis- és nagyüzemi kézműves sörkülönlegességek színe-java az Indoor Sörfesztivál keretében.

Bővebb infó >> 

Kórusok Téli Éjszakája // Magyar Zene Háza (2024. február 24.)

Február 24-én, 6 órától igazán különleges élményben lehet része annak, aki ellátogat a Magyar Zene Házába: a Kórusok Téli Éjszakáján hazai és külföldi kórusok adnak összesen 50 koncertet az épület 5 különböző helyszínén. Többféle zenei stílus és közös éneklés is várja az érdeklődőket!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Varga Orsi

Frankofón Filmnapok (2024. február 28. – március 10.)

Idén február 28. és március 10. között tartják a 14. Frankofón Filmnapokat, ahol a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Turbinában 24 kortárs frankofón alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. Több közülük a világ legnagyobb fesztiváljain bizonyított már.

Bővebb infó >> 

Art and Antique Budapest // Bálna Budapest (2024. február 29. – március 3.)

Február 29. és március 3. között, a Bálnában nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb klasszikus és kortárs képzőművészeti vására, az Art and Antique Budapest. Az eseményen festményeket, szobrokat, ékszereket, bútorokat és antik könyveket tekinthetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Art and Antique Budapest

Ingyenes programok közül is csemegézhettek februárban: