11 nagyszerű ingyenes program Budapesten februárra

Számos remek ingyenes programmal robban be a február a fővárosba. Kiállítások, gasztrofesztiválok, gyerekprogramok és vásárok közül is kedvetekre válogathattok Budapesten!

Kínai Újévi Fesztivál // Chinatown Budapest (2024. február 3-4.)

A kínai hagyományok szerint 2024 a Sárkány éve. A budapesti kínai közösség ez alkalomból ingyenes újévi fesztivált rendez február 3-án és 4-én Budapest kínai negyedében. A fesztivál keretében bel- és kültéren is különleges programok, kóstolók és előadások számtalanjával várják a kíváncsi érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Fotó: Chinatown Budapest Facebook

Fonó Session (2024. február 5., 6., 13., 19., 20., 27.)

A Fonó Session programsorozatának keretében februárban hat este is a közös örömzenélésről és táncról szól majd. Legyél kezdő vagy haladó szintű zenész vagy táncos, a Pesti Csángók Baráti Társasága nagy szeretettel vár hétfőnként és keddenként tematikus ír, gyimesi, vonós és citerás összejövetelén.

Bővebb infó >>

Artist Talk – Növényvilág és művészi kifejezés // Tér-Kép Galéria (2024. február 9.)

Hogyan tükrözi Dér Adrienn munkája a növényvilág működését az alkotásain keresztül, és milyen módon jelenik meg az idealizált és realizált észlelés ebben a kontextusban? Ezekre és hasonló kérdésekre keresik a választ a beszélgetés alkalmával. A beszélgetést moderálja: Nagy Nikolett Colette. Dér Adrienn Headless című kiállítása február 16-ig megtekinthető a Tér-Kép Galériában.

További részletek >>

Gerida Farsang // Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (2024. február 10.)

A Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület rendezvényén ügyességi játékok, fejtörő feladatok, jelmezverseny, tombola és gyerekbuli várja a 3-14 éves gyerekeket és szüleiket délután 4 órától az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

Bővebb infó >>

Kiskertpiac // Madhouse (2024. február 11.)

Az idei év első Kiskertpiacára nem kell sokat várni. Február 11-én ismét az Anker közbe költözik ugyanis a főváros szeretett növény- és természetközeli dizájnpiaca. A Valentin-napot megelőző alkalom igazán szerelmes hangulatban telik majd, tele virágokkal, növényekkel és gasztronómiai ínyencségekkel.

Facebook-esemény >>

Fotó: Kiskertpiac Facebook

Nem vagy itt és nem is voltál // Főfoto (2024. február 14-25.)

Február 14. és 25. között a Főfoto lesz otthona Kizlinger Lilla kivételes kiállításának. A Nem vagy itt és nem is voltál nevet viselő tárlat a színésznő elmúlt 8 évéből szemezget és enged bepillantást az érdeklődőknek a letűnt időszak lezárásába és az attól vett búcsúba.

Facebook-esemény >>

Frizzica // Zsír (2024. február 17.)

Február 17-én érdemes lesz felhúzni a tánccipőket, hiszen éjfélig tartó délolasz táncház hoz felpezsdülést a Zsírba. A Fővárosi Kulipintyó néven is ismert bárban ezen az estén a Frizzica zenekar húzza a mediterrán talpalávalót. Ha kezdők vagytok se féljetek, az alaplépéseket megtanítják.

További részletek >>

BJC Jam Session estek // Budapest Jazz Club (keddtől szombatig esténként)

Vasárnap és hétfő esték kivételével minden este ingyenes örömzenének ad otthont a Budapest Jazz Club. A 22 órakor és 22:30-kor kezdődő koncerteken színpadra lép többek között a Szakcsi Lakatos Róbert és az Egri János Trio, de a Zeneakadémia fiatal zenészei is megcsillogtatják tehetségüket.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Magyarország 365 kiállításmegnyitó // Virág Benedek Ház (2024. február 23.)

Fotósszakmai beszélgetéssorozatot indít a Virág Benedek Ház a Magyarország 365 fotópályázattal együttműködésben. A sorozat a 2023-as pályázat legjobb képeiből összeállított kiállítás megnyitójával indul, ahol a zsűri tagjai tartanak rendhagyó tárlatvezetést. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció >>

Vigh Violetta egyéni kiállításának megnyitója // K11 Labor (2024. február 27.)

Vigh Violetta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem médiadesign szakos hallgatójaként a médiaművészet különböző formái és technológiái iránt érdeklődik, vizuális metaforákat keresve egy-egy jelenség, fogalom vagy történet kifejezésére. Közel állnak hozzá az interdiszciplináris és a kutatásalapú projektek, a történelmi és szociológiai témák.

Bővebb infó >>

Szalonra fel! – avagy vendégségben a Mendelssohn családnál // Jókai Anna Szalon (2024. február 28.)

A Mendelssohn-palota a berlini Leipziger strassén minden vasárnap megnyílt a válogatott, igényes közönség előtt, és Fanny vezetésével a családtagok hangversenyeket adtak. Ezek az események egyben társadalmi összejövetelek is voltak. A család kultúrát, művészetet támogató, értékőrző szellemiségét idézi meg a Vízizene sorozat házigazdája, Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész fiatal tehetségek közreműködésével és a már megszokott könnyed, élvezetes stílusával.

Bővebb infó >>

Izgalmas jóga- és pilatesórák is várnak februárban: