Új helyszínen nyitott újra Budapest népszerű tudományos élményközpontja

A főváros méltán népszerű tudományos élményközpontja 2023 decemberében új helyszínen nyitott újra. A Csodák Palotája Óbuda után mostantól Csillaghegyen várja a kíváncsi kicsiket és nagyokat, élmények alapján tanulni és tapasztalni vágyókat.

Fotó: Csodák Palotája

Új helyen, Csillaghegyen

Alig néhány hónapnyi felkészülést és átállást követően, 2023 decemberében nyitott újra Csillaghegyen a Csodák Palotája.

A több ezer négyzetméteren és több szinten, interaktív játékok számtalanjával élményt nyújtó helyszínen az alapgondolat mit sem változott: élményekkel és tapasztalásokkal, játékosan közelebb hozni a természettudományokat kicsikhez és nagyokhoz egyaránt.

Fotó: Csodák Palotája

A Csodák Palotájában a legtöbb élményt és felfedezési lehetőséget a játéktér nyújtja, ahol számtalan interaktív eszköz gondoskodik a játszva tanulásról és felfedezésről. A hét minden napján nyitva tartó élményközpontban fiatalabb és idősebb gyerekekkel is körülbelül 2,5-3 órányi aktív időtöltésre számíthattok.

Interaktív élmények és látványos bemutatók

A játéktérben többek között végigsétálhattok egy tükörlabirintuson, logikai fejtörőkkel tesztelhetitek tudásotokat, kipróbálhatjátok, milyen örvényt tekerni, de légkosarazhattok és beülhettek akár egy holdjáróba is.

A játéktéren túl, az Öveges színpadon naponta négy alkalommal látványos bemutatókkal és kísérletekkel várják a kíváncsi kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

blank
Fotók: Csodák Palotája

A 30 perces tudományos show keretében bepillantást nyerhettek a villámok világába, tüzes kísérleteken ismerkedhettek meg a lángok és a hő fizikájával, de a fagy birodalmában is elkalauzolnak benneteket az attraktív kísérletek. Az Öveges színpad mellett a Richter Gedeon kémialabor ad lehetőséget az egész napos és játékos kísérletezésre.

Élményekkel teli kikapcsolódás a család aprajának-nagyjának

Az, hogy a Csodák Palotája kicsiknek és nagyoknak egyaránt alkalmas a kikapcsolódásra, nem túlzás, hiszen minden generációt igyekszik élményekkel és új tapasztalatokkal gazdagítani. A legkisebbeknek kialakított Csipet Csopa útvonal például 3 éves kortól fejleszti és örvendezteti meg az óvodáskorú közönséget.

blank
Fotó: Csodák Palotája

Ha volt már szerencsétek korábban kipróbálni a Csodák Palotája élményterét, érdemes megnézni a tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető új helyszínt is, ahol új eszközök és új élmények is várnak rátok.

Csodák Palotája
1039 Budapest, Mátyás király út 24.
Weboldal

Ha gyűjtenétek még élményeket a család minden tagjával: