Téli mesevilág Budapesten: 7 hangulatos helyszín és program a városban

Remek téli programok közül válogathattok a főváros festői helyszínen az év leghidegebb napjain is. Bámulatos Van Gogh-kiállítás, ingyenes szánkópálya és a város egyik leghangulatosabb kávézója várja, hogy feldobhassa a szürke hétköznapjaitokat.

Kínai Újévi Fesztivál // Chinatown Budapest (2024. január 28. és február 3-4.)

A budapesti kínai közösség az idei kínai újévet – a sárkány évét – két hétvégén át tartó programsorozattal köszönti. Az első vasárnap (január 28.) Quanzhou ősi kínai városának lesz szentelve. Hivatásos előadóművész csapat érkezik Quanzhou-ból, hogy egyórás műsort tartson Budapesten, amiben lesz néptánc, tradicionális Nanyin zene, Gaojia-opera, Liyuan-opera, kungfu és marionett is. A második hétvégén (február 3-4.) két napon át tartó programok várnak: oroszlán- és sárkánytánc, színpadi előadások, kínai kalligráfia és festészet, teaszertartás, bambuszbottánc, hanfu (tradicionális kínai öltözék) cosplay, kínai kézművesség, és sok minden más.

További részletek >>

Fotó: Szabó Csilla/Budapest Chinatown

Kőhegyi-kápolna, Budaörs

A 235 méter magas Kő-hegy Budaörs lakott területén, Budapest központjától északra található. A mészkősziklákkal tarkított hegység tetejére épült kápolna és kereszt a térség egyik leghíresebb látványosságává vált, sőt zarándokhelyként tartják számon őket. A túra könnyű, hiszen kiépített lépcsősor vezet a nemrégiben felújított kápolnához, melynek bal oldalán találhatjuk meg a kőkeresztet. A kápolna ugyan jelenleg nem látogatható, de mindezek ellenére is érdemes körbejárnunk a hegyet, hiszen tetejéről páratlan kilátás tárul elénk. A Templom téri buszmegállótól mindössze 15-20 alatt elérhetjük ezt a festői helyszínt, ne hagyjátok ki!

Fotó: László Orsolya

Van Gogh – Az immerzív élmény // BOK Csarnok (2024. február 2-től)

Egészen új perspektívából csodálhatjuk meg Vincent Van Gogh műremekeit február 2-től a BOK Csarnokban. A festő legendás világa 4k technológiával elevenedik meg egy 20 ezer négyzetméteres térben, ahol fény- és hanghatások teszik teljessé a körpanorámás élményt.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Van Gogh The Immersive Experience Facebook

Budapest Park Jégpálya (2024. február 4-ig)

A Budapest Park aktív kikapcsolódásra hívja a téli sport szerelmeseit a nagy tánctér helyén kialakított, a hét minden napján látogatható, több mint 2000 négyzetméteres műjégpályával. A téli mesebirodalomban akár két csúszás között is találhatunk magunknak elfoglaltságot, hiszen a szervezők idén is gondoskodnak arról, hogy utánozhatatlan hüttehangulatot idézzenek meg a látogatóknak, így az évszakhoz illő étel- és italkínálatot sem érdemes kihagyni.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Budapest Park Facebook

Café Zsivágó

Az Andrássy út és a nyüzsgő Király utca ölelésében találjuk a bohém hangulatú Café Zsivágót, ami a VI. kerület egyik legizgalmasabb színfoltja. Tanulni, dolgozni, egy gyors italra színház előtt, vagy épp hosszú baráti beszélgetésekre is érdemes betérni ide, hiszen az utánozhatatlan miliő és a hely zegzugos kialakítása minden alkalomhoz remek választás. Barátságos árak, könnyed harapnivalók és fesztelen hangulat fogad a kávézóban, ahol alkalmanként élőzenés eseményekre is várják a vendégeket.

1061 Budapest, Paulay Ede utca 55. | Facebook

blank
Fotó: Café Zsivágó Facebook

A kis herceg // Erkel Színház (2024. február 14-18.)

Ez a varázslatos színdarab A kis herceg történetét eleveníti meg lenyűgöző karakterekkel, akrobatikai elemekkel és színes jelmezek kavalkádjával. A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

További részletek >>

blank

Normafa Park

A főváros egyetlen helyszíne, ahol télen van lehetőségetek szánkózni és sífutni: a minden évszakban népszerű Normafa. A hófúvóknak köszönhetően jégbe fagyott, téli mesevilág vár benneteket Budapest első számú pihenőparkjában, ahol továbbra is ingyenesen használható a szánkópálya, míg a sífutópályára a tavalyi árakon (felnőtteknek 2000 Ft, gyerekeknek és kerületi lakosoknak 1000 Ft) tudtok belépni. A pályákat egészen este 10-ig kivilágítják. Jegyvásárlás és szánkó-, illetve sífelszerelés-bérlés a Vasas Síházban!

Naprakész infókért kövessétek a Normafa Park Facebook-oldalát >>

blank
Fotó: Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia Facebook

Ha kifejezetten beltéri programokat kerestek idén télen: