5+1 nagyszerű beltéri program Budapesten szürke, januári napokra

Nem meglepő, ha egy-egy szürke, januári napon inkább a bekuckózást választjátok, azt viszont érdemes tudni, hogy téli hónapok ide vagy oda, számtalan élménydús és mozgalmas program áll rendelkezésünkre Budapesten.

HAB – Hungarian Art & Business

A tavalyi évben nyitotta meg kapuit Budapest legújabb kiállítótere, ami megtöltötte élettel az egyik impozáns Andrássy-úti villa belső terét. A HAB nem titkolt célja egy olyan kulturális tér megteremtése volt, ahol a látogatók összekapcsolódhatnak a kultúrával, ezért folyamatosan változó kiállításokkal várják az érdeklődőket. Az épület központjába lépve egy minden emeleten végigfutó lépcső fogad majd benneteket, amely a művészeti tér további helyszíneire vezeti el az érdeklődőket, úgymint grafikai műhely, workshophelyszín, podcastszoba és múzeum shop. A HAB aktuális kiállításairól IDE kattintva olvashattok!

1062 Budapest, Andrássy út 112. | Facebook | Weboldal

Fotó: Hungarian Art & Business Facebook

Gross Arnold Galéria és Kávézó

Ráérős januári kávézások tökéletes helyszíne a Bartók Béla út kedves miliőjű üzlethelyisége, a Gross Arnold Galéria és Kávézó. A hely a XX. század képzőművészetének egyik legkiemelkedőbb hazai alkotójának, Gross Arnold grafikusművésznek állít emléket, ezért telis-tele van színes rézkarcokkal, régi plakátokkal és személyes fotográfiákkal. Pontosan ezért nem csak egy finom kávé és sütemény kombó miatt érdemes ellátogatni hozzájuk, hiszen kulturális élmény is társul az ittléthez. Ha pedig szerencsétek van, még a kávézó kulturális programjainak egyikét is elcsíphetitek!

1111 Budapest, Bartók Béla út 46. | Facebook

Fotók: Gross Arnold Galéria Kávézó Facebook

Csodák Palotája

A Csodák Palotája negyed évszázada arra törekszik, hogy látványos és minden korosztály számára közérthető módon mutassa be a természet törvényeit és a fizika csodálatos világát. Az interaktív kiállítás nemrégiben egy teljesen új helyszínen nyitotta meg kapuit, Budapest III. kerületében, Csillaghegyen. A Csopa számtalan újdonsággal, naponta négy tudományos show-val, a Richter Gedeon laborban folyamatos játékos kísérletezéssel és több ezer négyzetméteres játéktérrel várja látogatóit, korosztálytól függetlenül.

1039 Budapest, Mátyás király út 24. | Weboldal

blank
Fotó: Csodák Palotája

Rendőrmúzeum

1908-ban nyitotta meg kapuit a főváros Rendőrmúzeuma, amely folyamatosan gyarapodó gyűjteménnyel büszkélkedhet. Jelenleg három, ingyenesen látogatható állandó kiállítással, A magyar rendőrség története 1848-tól napjainkig, Kriminalisztikai (bűnügyi) kiállítással, valamint „Múlt és jelen” fotókiállítással várják a bűnügyi esetek iránt érdeklődőket a VIII. kerületben. A múzeum hétfő és vasárnap kivételével a hét minden napján 9 órától 17 óráig tart nyitva.

1087 Budapest, Mosonyi utca 5. | Weboldal

blank
Fotó: rendormuzeum.hu

Elevenpark

Ki mondta, hogy a játszóház kizárólag gyerekeknek való? Az Elevenpark egy olyan játszóház, ahol kicsik és nagyok egyaránt kiereszthetik a gőzt és levezethetik a fölösleges energiáikat. Az Újbuda Center második emeletén található játszóházban több mint 3000 négyzetméteren alakították ki a legkülönfélébb játékokat, amelyek nagy részét felnőttek is használhatják, így az egész család együtt játszhat. Ugorjatok fejest munka után vagy hétvégén a színtiszta boldogságba és legyetek ti is gyerekek néhány órára!

1117 Budapest, Hengermalom út 19-21. | Weboldal

blank
Fotók: Elevenpark Facebook

+1 Sárkány Éve Lampion Fesztivál (2024. február 24-ig)

Február 24-ig még van lehetőségetek ellátogatni a Fővárosi Állat- és Növénykert téli fénykiállítására, a Sárkány Éve Lampion Fesztiválra. A páratlan lampionkiállításra egy „mágikus kapun” át léphetünk be a több ezer, szellemi, kulturális örökség részét képező Zigong lampion közé, ahol egy csodálatos, egyedi és látványos fény-, illetve hangjátékban merülhetünk el. A hideg téli estéken remek kikapcsolódást nyújtó kiállításon a képzeletet megmozgató egyedi installációk várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A lampionok hol hatalmas képekké, hol pedig 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, melyeknek maguk a látogatók is részeivé válhatnak.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12. | Weboldal

blank
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook

Izgalmas kvízestek hosszú téli estékre: