7+1 különleges önfejlesztő könyv és füzet az új évre, ami segít átvészelni a nehéz napokat

Nehezen indul az idei év? Ezzel nem vagytok egyedül, de néhány önfejlesztő füzet és olvasmány segíthet gördülékenyebben venni a hétköznapokat – mutatjuk is, melyek ezek!

Stéphane Garnier: Úgy döntöttem, boldog leszek, mert az nagyon egészséges

Mi van, ha a boldogság valóban döntés kérdése? Mi van, ha a nézőpontunk módosítása a legjobb módja annak, hogy megváltoztassuk az életünket? Stéphane Garnier sokat idéz híres költőktől, íróktól, aktivistáktól, politikusoktól, zenészektől, filozófusoktól – akik, úgy tűnik, már saját bőrükön tapasztalták, hogy minden fejben dől el. A szerző szenvedélyes és humorral teli mondatai gyakorlati tanácsokkal szolgálnak a boldog mindennapokhoz. A filozofikus és inspiráló utazás, melyre a könyv invitál, konkrét példákon keresztül, szemléletesen mutatja be, milyen fontos, hogy egyszerű életet éljünk, hogy megosszuk másokkal mindazt, amink van, és hogy a döntéseinkért felelősséget vállaljunk. Figyelmeztet, hogy sosem késő bátornak lenni és hinni az álmainkban – ha szeretet van bennünk, és kitartóak vagyunk, képesek leszünk beteljesíteni vágyainkat.

Határtalan gondolatok határidőnapló

A pozitív naplózásnak és tervezésnek számos előnye van, igazán hasznos öngondoskodási gyakorlat, amely táplálja a lelket és a szellemet. Amellett, hogy könnyedén rendszerezheted benne a gondolataidat, és ezáltal a teendőidet, céljaid elérésében nyújt segítséget. Az inspiráló idézetek, a meditációk, az elmélyülést segítő gyakorlatok, az egészséges receptek és a kreatív színezők pedig még élvezetesebbé teszik az év közbeni kikapcsolódást és töltődést. A naplód bizalmas társaddá válik majd, minél többet forgatod napi szinten. Csendesítsd le az elméd, törd meg pár percre a napi rutint, és szívd magadba a megerősítések támogató energiáit. Az asztrológiai előrejelzések segítségével teendőidet a csillagok állása szerint alakíthatod, így elkerülve a negatív eredményeket és a sikertelenséget. Megtudhatod, melyek az előnyös napok, melyek a legmegfelelőbbek a nehézségek kezelésére, és melyek a legjobbak arra, hogy kényeztessük kicsit önmagunkat.

Nick Trenton: Ne agyald túl!

A túlgondolás, vagy ismertebb nevén agyalás, korunk egyik legfertőzőbb járványa, mely számos pszichoszomatikus fizikai tünet forrása. Azonban léteznek jól bevált megoldások és módszerek a stressz és a romboló hatások megszüntetéséhez, ha minőségi és nyugodt életet szeretnénk élni. Nick Trenton Ne agyald túl! című könyvével segít megtalálni a kiutat a szorongás és a stressz okozta zsákutcából. A szerző részletes, hatékony és bevált technikákat ismertet, melyek segítenek áthuzalozni az agyunkat, irányítani a gondolatainkat, megtalálni a fókuszt, és megváltoztatni a mentális szokásainkat. Trenton legfőbb törekvése az, hogy segítsen kiszabadulnunk a saját magunk által ránk szabott mentális börtönből, újrakeretezni a szemléletmódunkat és megváltoztatni a viselkedésünket, amelyek során könnyedén kiiktathatjuk az aggodalmat, kételkedést, teóriagyártást, más szóval az agyalást az életünkből.

blank

Irvin D. Yalom: Úton önmagamhoz

Egy pszichoterapeuta emlékiratai

Irvin D. Yalom ezúttal a saját életét vizsgálja a terapeuta szemével. Számba veszi azokat az emberi kapcsolatokat, amelyek hozzájárultak személyes és szakmai fejlődéséhez, beavat világszerte sikeres könyvei, a Szerelemhóhér, a Terápiás hazugságok vagy a Szemben a nappal keletkezésének körülményeibe. Bepillantást nyerhetünk terápiás és írói munkamódszerébe, s közben a családja történetét is megismerjük. Könyvében őszintén beszél halálfélelméről, az öregedés küzdelmes megéléséről. Az Úton önmagamhoz ajándék az olvasónak: aki Yalom társául szegődik, esélyt kap arra, hogy a saját életén is eltöprengjen.

blank

Boldog vagyok! – kreatív örömnapló a mindennapokhoz

Ez a könyv inspirációul szolgál majd. Az itt olvasható idézetek és jótanácsok révén számba veheted, mi minden tölt el téged örömmel, és segít abban, hogy az örömök révén értelmet adj a pillanatoknak. Ha arra figyelsz, ami boldoggá tesz, és hálával gondolsz ezekre a dolgokra, akkor egy Harvard Healthben megjelent tanulmány szerint többször fog el „pozitív érzés, jobban ki fogod élvezni a szép élményeket, javulni fog az egészségi állapotod, könnyebben nézel szembe a megpróbáltatásokkal, és erős emberi kapcsolatokat tudsz kialakítani.” Amivel találkozhatsz a könyv feldolgozása során: azonnal hasznosítható tanácsok és gyakorlatok, kreativitás, önkifejezés és belső jólét.

blank

Meik Wiking: Hygge – A dán életérzés, amely boldoggá tesz

Egyre többször halljuk, hogy Dánia a világ legboldogabb országa. Mi lehet a dánok titka, ami a legboldogabb nemzetté teszi őket? Meik Wiking, a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a válasz nem más, mint a hygge. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is, ám ahhoz, hogy valóban megértsük ennek a különleges életérzésnek a lényegét, néhány kifejezésnél többre lesz szükségünk. Ennek a gyönyörű és inspiráló könyvnek a segítségével lépésről lépésre sajátíthatjuk el a hygge – és általa a boldogság – titkát: megtudhatjuk, milyen szerepet játszanak ebben a fények, a jó ételek, a társas kapcsolatok, a karácsony vagy éppen az öltözködés. A rengeteg érdekes információ és összefüggés mellett a a gazdagon illusztrált kötet gyakorlati tanácsokkal (konkrét példákkal, receptekkel, ötletekkel) is szolgál, melyek segítségével bárki könnyedén belecsempészheti a hygge elemeit a mindennapjaiba.

blank

Damon Zahariades: A flow megtalálásának művészete

Gyakorlati útmutató a teljes odaadással végzett cselekvéshez

Fedezd fel a teljes mentális elmélyülés állapotát könnyen használható, céltudatos stratégiákkal! Egész életre szóló, forradalmi babérokat arathatsz, ha megtanulsz következetesen flow-állapotban működni. Nem kell többé a szerencsére bíznod magad, vagy a múzsádra várnod, a flow-tudatállapot elérése tanulható! Ebben a rendkívül praktikus útmutatóban Damon Zahariades megmutatja, hogyan érhetjük el tetszés szerint ezt a mentális állapotot, és hogyan aknázhatjuk ki általa a bennünk rejlő valódi potenciált. Minden lépéshez egy-egy speciálisan erre a célra kifejlesztett gyakorlat tartozik, hogy saját tempódban fejleszthesd ezt a fantasztikus képességet. Adj szárnyakat a teljesítményednek, kreativitásodnak és produktivitásodnak életed minden területén!

blank

+1 Könyvről Könyvre – Olvasónapló és öröknaptár

A Libri könyves olvasástervezőjében és öröknaptárában a napi teendőid és a fontos évfordulók mellett minden könyves inspirációt megtalálsz: nyomon követheted és értékelheted olvasmányaid, kívánságlistákat és várólistákat vezethetsz, és számos izgalmas könyves kihívással is találkozhatsz. Legyen olvasmányélményekben gazdag a következő 12 hónapod!

blank

Inspiráló könyvek az évkezdéshez:

(Nyitókép: Shutterstock)