5 imádnivaló kávézó Budapesten, ahol szusszanhatunk egy jót az ünnepi hajtás után

Ha az ünnepek elteltével nem szívesen ugranátok azonnal fejest a nyüzsgésbe, ajánlunk néhány imádnivaló budapesti helyet, ahol szusszanhattok és töltekezhettek egy keveset.

Gross Arnold galéria és kávézó

2024-ben ünnepli megnyitásának 10. évfordulóját a Bartók Béla út egyik legkedvesebb helye, a Gross Arnold galéria és kávézó, rövidebb nevén Arnoldo. A hangulatos kis művészkávézóba lépve mintha másik világba csöppennénk, egyszerre varázslatos és mesés a Gross Arnold készítette rézkarcok és alkotások ölelésében beszélgetni és kávézni egy jót. Ha szeretnétek kicsit kikapcsolódni, nyugodt keretek között feltöltődni és megpihenni az ünnepek után Arnoldo kedvenc kávéja és egy falat sütemény mellett egészen biztos, hogy sikerülni fog.

1111 Budapest, Bartók Béla út 46. | Weboldal | Facebook

Fotó: Gross Arnold Galéria és Kávézó Facebook-oldala

Majecsko – Made with Love

A budafoki Magdolna-udvar bejáratánál, nem messze a Városház tértől találni a XXII. kerület egyik méltán szeretett helyét, a Majecskót. Nem túlzás azt mondani, hogy itt tényleg minden szívvel-lélekkel és szeretettel készül, ami tetten érhető minden egyes kortyban és falatban. Ha elbújnátok egy kis időre a rohanó világ elől, egy csésze kávé, egy pohár bor és sütemény társaságában, közben társasjátékoznátok, jobb helyet a Majecskónál nem is találhatnátok. A süteménykínálatban lengyel, magyar és nemzetközi finomságok ugyanúgy megtalálhatók, akárcsak a mentes harapnivalók.

1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24. | Facebook

blank
Fotó: Majecsko – Made with love Facebook-oldala

MarVan Café & Bakery

A XIV. kerület legfinomabb specialty kávéjáért és legfinomabb bubble waffle-éért nem feltétlenül kell messzire menni, épp csak a MarVan Café & Bakery ajtajáig. A Zuglóban található MarVan híre egyre messzebbre száll, ahogy az itt megforduló vendégek egyre-másra dicsérik a kedves kiszolgálást, a mennyei kávét és a mellé választott desszerteket és péksüteményeket. Ha szusszanásra vágytok, megállnátok egy kis időre, kifújnátok magatokat, itt minden adott, hogy jó hangulatban töltsetek el egy kis időt, és elégedetten távozzatok néhány finom péksüteménnyel a kézben.

1141 Budapest, Szugló u. 125/G | Facebook

blank
Fotó: MarVan Café & Bakery Facebook-oldala

Spatula Café

A Bartók Béla úton, közel a Szent Gellért térhez bújik meg ez a kicsiny kávézó, aminek ajtaján vétek nem belépni. A Spatula Café kirakatában mindig találni valami megkapót, elragadót, de a kávézóba lépve is ezer és egy apró részlet, finom harapnivaló, lélekmelengető leves és mennyei kávé csábít maradásra. Akár egymagatokban töltődnétek fel, akár egy meghitt beszélgetéshez kerestek helyet, vagy az ünnepek előtti találkozót pótolnátok be, a Spatula Café mindig tárt karokkal, tárt ajtókkal és alkalomhoz illő finomságokkal vár.

1111 Budapest, Bartók Béla út 8. | Facebook

blank
Fotó: Spatula Cafe Facebook-oldala

Caferol Kávézó & Bistro

A Kodály körönd egyik legkedvesebb kávézójában, a Caferolban egész napos reggelivel, olasz kávéval és forró italokba zárt boldogsággal kényeztethetitek magatokat az ünnepek után is. Ha egy kis nyugalomra vágytok, a galérián biztosan találtok majd helyet, ahol kedvetekre merülhettek el a gondolataitokban egy bögre pillecukorral meghintett ruby forró csokoládé mellett. Szendvicseiket és toastjaikat egyaránt kovászos kenyérből készítik, de akkor is érdemes hozzájuk betérni ha egy forró leves, egy könnyed saláta vagy épp a nagyi reggelije mellett töltenétek magatokkal egy kis énidőt.

1062 Budapest, Andrássy út 79. | Facebook

blank
Fotó: Caferol Kávézó és Bistro Facebook-oldala

Ha az ünnepi desszertdömping után mentes finomságok után néznétek: