Mesebeli, manók lakta házikó rejtőzik hazánk csábító erdőrengetegében

Meseszép panorámákkal, valamint lenyűgöző természetes és épített látnivalókkal csábít természetjárásra a Pécs mellett magasodó Mecsek télen is. Öltözzetek fel melegen, és fedezzétek fel a hegység egyik legbájosabb erdei házikóját, ami olyan, akár a Grimm-mesékből lépett volna ki.

Fotó: Györkő Zsombor (Magyarország legszebb helyei-csoport)

A Kelet-Mecsekben bújik meg az 1970-es évek elején megépült Komlós-völgyi vadászház, amely az őszi erdőrengetegben mutatja legbájosabb arcát: a távolról törpekunyhónak tetsző vityilló a Mecsekerdő Zrt. tulajdona, így csak kívülről csodálhatjuk meg.

Fotó: Györkő Zsombor (Magyarország legszebb helyei-csoport)

A Zengő és Pécsvárad között elhelyezkedő apró kis házikót mézeskalács és cukormáz helyett valójában kőből építették, tetejét pedig hagyományos vörös pala fedi. Megközelíteni a Pécsvárad-Magyaregregy útvonalon baktatva tudjátok, Pécsváradtól bő 3 kilométerre, bal kéz felé tekintve.

blank
Fotó: Györkő Zsombor (Magyarország legszebb helyei-csoport)

A sokak szerint manók lakta házikót úgy tudni, Scholtz Péter erdőmérnök tervezte, és Petar Ilijin vajdasági ácsmester építette, akinek a közelben található, szebb napokat is látott Szép Ilonka-kilátót is köszönhetjük.

A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találhattok! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

Fedezzétek fel a Mecsek különleges várromjait is: