7 remek hely Budapesten, ahol mennyei forralt bor és puncs segít felmelegedni

Hivatalosan is megérkezett a forraltbor- és puncsszezon: ideje hát felkeresni a legjobb budapesti helyeket, ahol különösen finom élményben lesz részetek.

Jónás Craft Beer & Food

A XI. kerületi Bikás park megkerülhetetlen gasztroközpontjába nyáron a jéghideg kisüzemi sörökért, míg télen a forralt borért és a forró almás puncsért érdemes betérni. A forró lélekmelengetők mellé kétségtelenül jól csúsznak a Jónás burgerek, de napi ajánlataik is megannyi finomságot rejtenek.

1119 Budapest, Vahot u. | Facebook

Fotó: Jónás Craft Beer & Food Facebook-oldala

Normafa Síház Étterem

Bár a Normafa Síház Étterem kívül-belül megújult, a szívélyes vendéglátás és a téli forró italkínálat mit sem változott. A Normafán tett séták után jóleső megpihenni a Normafa Síház Étterem oltalmában, ahol a forralt bor mellett bőven akad kóstolásra váró finomság is.

1121 Budapest, Eötvös út 59. | Facebook

Fotó: Normafa Síház Étterem Facebook-oldala

fekete

A Múzeum körút megkerülhetetlen kávémennyországában, a feketében bármely napotokat feldobhatjátok egy bögre forró, homoktövises-fűszeres almapunccsal. Elég mindössze egyetlen korty belőle, hogy az addig szürkének tűnő téli mindennapok máris sokkal jobban teljenek.

1053 Budapest, Múzeum krt. 5. | Facebook

blank
Fotó: fekete Facebook-oldala

360 Bar

A hagyományokhoz híven a hideg idő beálltával megnyitotta igluszezonját a Budapestre mesés panorámát nyújtó 360 Bar. Ez az időszak természetesen magával hozta a szezonális forró italkínálatot egyaránt, melyek között megtalálható a remek forralt bor, ínyenceknek pedig a forralt koktélok is.

1061 Budapest, Andrássy út 39. | Facebook

blank
Fotó: 360 Bar Budapest Facebook-oldala

Asztalka

Bármely szürke, borongós napra gyógyír egy szelet sütemény és egy forró puncs a Tabán szeretett cukrászdájában. A Döbrentei utcai Asztalkában kétféle ízben kínálják ezt az egyszerre fűszeres és gyümölcsös italt: megkóstolhatjátok almás és szedres változatban is, cukor- és adalékanyagmentesen.

1013 Budapest, Döbrentei utca 15. | Facebook

blank
Fotó: ASZTALKA Facebook-oldala

Klauzál Deli Coffee & Wine Shop

A Klauzál Deli Coffee & Wine Shopban egy csésze kávé, egy szelet süti után még jobban csúszik egy bögre, testet-lelket átmelegítő forralt bor. A kellemes, feltöltő hangulat és a lélekmelengető ital után pedig nem kell messzire mennetek, ha otthonra való finomságokat kerestek.

1072 Budapest, Klauzál u. 11. | Facebook

blank
Fotó: Klauzál Deli Coffee & Wine Shop Facebook-oldala

Retro Lángos Budapest

Egy hosszú séta után Budapest belvárosában megpihenni egy frissen kisütött lángos és egy bögre gőzölgő forralt bor mellett, nem volt még ilyen jó! A télen-nyáron lángosvariációk számtalanjával hódító Bajcsy-Zsilinszky úti Retro Lángos Budapest szezonális választékát érdemes a tél során többször is megkóstolni.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 25. | Facebook

blank
Fotó: Retro Lángos Budapest Facebook-oldala

Ha forró italok után gőzgombóccal idéznétek meg a hüttehangulatot: