10 rémisztő sorozat a Netflixen és társain a hátborzongató halloweeni estéhez

Elérkezett a halloween napja, mi pedig ez alkalomból összegyűjtöttünk nektek néhány hátborzongató sorozatot az elmúlt évekből, melyek biztosan megalapozzák majd az estétek hangulatát. Vigyázat, tényleg rémisztőek!

Ratched (Netflix)

A Száll a kakukk fészkére előzménytörténetében megismert Mildred Ratched nővérként kezd dolgozni egy vezető pszichiátriai kórházban, 1947-ben. Elegáns külseje mögött azonban egyre erősödő, sötét erők lappanganak.

Szerelem és halál (HBO Max)

Két templomba járó házaspár élvezi a békés texasi kisvárosi családi élet örömeit, amíg egyikük a kezébe nem vesz egy fejszét.

Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori (Netflix)

Több mint egy évtizeden át 17 tinédzserrel és fiatalemberrel végzett az immár elítélt gyilkos, Jeffrey Dahmer. Hogy úszhatta meg ilyen sokáig a letartóztatást?

Bates Motel – Psycho a kezdetektől (Apple TV+)

A tizenéves Norman Bates és özvegy édesanyja, Norma megpróbálják újrakezdeni életüket, és megnyitják új moteljüket egy tóparti kisvárosban. A Bates Motel az 1960-ban bemutatott, Alfred Hitchcock rendezésével készült Psycho előzménysorozata.

Csernobil (HBO Max)

Az ötrészes minisorozat a ’86-os nukleáris baleset – a történelem egyik legsúlyosabb, ember okozta katasztrófája – kapcsán azoknak a bátor férfiaknak és nőknek állít emléket, akik feláldozták magukat, hogy megmentsék Európát a tragédiától.

blank

Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban (Netflix)

A bort, gyógyszereket és rakott ételeket élénk képzelőerővel keverő Anna jóképű szomszédja megszállottjává válik, aztán egy gyilkosság szemtanúja lesz. Vagy mégsem?

Te (Netflix)

A veszélyesen megnyerő, de erősen rögeszmés fiatalember, Joe Goldberg bármeddig képes elmenni, hogy beférkőzzön kiszemeltjei életébe. A sorozat jelenleg a negyedik évadnál tart.

blank

Wednesday (Netflix)

Az okos, szarkasztikus és belül egy kicsit halott Wednesday Addams egy gyilkosságsorozat ügyében nyomoz, míg új barátokat és ellenségeket szerez a Nevermore Akadémián.

A tettes (Netflix)

Egy amerikai kisvárosban egy nyomozó válaszokat keres egy zavarba ejtő bűncselekménnyel kapcsolatban, miközben saját démonjaival is meg kell küzdenie. A rejtélyekkel teli sorozatból jelenleg négy évad elérhető.

blank

Amerikai Horror Story (Disney+)

Jelenleg a 12. évadnál jár a nagy sikerű Amerikai Horror Story című horror drámasorozat, amelynek minden évada más-más hátborzongató történetet mutat be a nézőknek. Főbb szerepekben Emma Roberts, Evan Peters, Jessica Lange és Sarah Paulson, egyes évadokban pedig még Lady Gaga és Kim Kardashian is feltűnik.

Egy válogatás azoknak, akik mégis inkább valami könnyedebbre vágynak: