Páratlan élménnyel vár az operát a mozival ötvöző vadiúj OperaCinema

A legnagyobb magyar színészsztárok részvételével érkezik november 12-én a Magyar Állami Operaházba az OperaCinema című családi program. Az opera és a film keveredik ebben a teljesen újszerű, úttörő produkcióban, mely nemcsak szórakoztat és elkápráztat, de mindezt úgy teszi, hogy az opera műfaját eközben nagyon újszerű módon mutatja be.

Az OperaCinemának az OPERA ad otthont / Fotó: Egy jó kép az utazásról

A legerőteljesebb emberi érzéseket bemutató opera és az emberi történeteket a legmegfoghatóbb módon testközelbe hozó mozi úgy találkozik az OperaCinema színpadán, hogy 21. századi színezetet kapnak alapvetően klasszikusnak számító műfajok. Klasszikus a műsor, hiszen felcsendül majd Puccini Bohéméletéből Rodolfó és Mimi áriája, Mozart Varázsfuvolájából Papageno és Papagena kettőse, Bizet Carmenéből a Torreador dal, de lesz Donizetti (Don Pasquale – Doktor és Malatesta ‘hadaró’ duett) és Ránki is (Pomádé király új ruhája – Dani és Béni kettőse).

Ugyanakkor modern az élmény, hiszen az előadás alatt a mozi is kulcsszerepet kap: az OperaCinema a leghíresebb operarészleteket ismert magyar színészek közreműködésével a filmvásznon keresztül hozza közelebb a hallgatósághoz.

Ami a tartalmat illeti, az opera műfaja bár patinás, de cseppet sem elavult: az „opera-sztorikban” előforduló humor, öröm, konfliktusok, bánat ugyanúgy jelen vannak a mai világban. Az OperaCinema arra keresi a választ, hogy ezek az érzések és történések hogyan játszódnak le a mai gyermekek hétköznapjaiban.

Híres magyar művészek az OperaCinema színpadán

A minőségi zenéről elsőrangú csapat gondoskodik: a Hungarian Studio Orchestra olyan kiváló énekművészekkel lép színpadra, mint Kriszta Kinga (szoprán), Horváth István (tenor), Sándor Csaba (bariton) és Szvétek László (basszus).

Ami pedig a kétségkívül kiváló színészgárdát illeti, Csuja Imre, Ötvös András, Pokorny Lia, Patkós Márton, Zsigmond Emőke, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Mészáros Máté, Bogdányi Titanilla, Szőke Abigél és Lengyel Benjamin mind szerepel abban a Tiszeker Dániel (Nyugati nyaralás, #Sohavégetnemérős) által rendezett filmben, mely az előadás szerves részét képezi, és amelynek zenéjét a többszörös díjnyertes, számos filmzenét jegyző Balázs Ádám szerezte.

A zene és a mozi együttese teszi majd felejthetetlenné az előadást a fiataloknak, segítve nekik elképzelni, megérteni és átélni a zenében és szövegben rejlő érzelmek sokszínűségét.

Bővebb infó: www.filharmonia.hu