7 felejthetetlen őszi túra az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek

Az indián nyár melengető napjainak búcsút intve a legkevésbé sem kell lemondanunk a szabadban, friss levegőn töltött időről, sőt! Most lesz jó igazán a szabad ég alatt eltölteni minden percet, amiben számos szárazföldi és vízitúra lesz segítségünkre.

Őszi vízitúra a Szigetközben

A Szigetközben megelevenedő mesebeli őszt október 14-én egy egynapos vízitúra keretében fedezhetitek fel. A nyári evezésekkel ellentétben az ősszel nyugalmasabb Zátonyi-Duna csendesen csordogáló vize merőben új élményekkel ajándékozza meg a résztvevőket. A körülbelül 17 km-es könnyű, síkvízi túra a Pisztráng Ökopark kikötőjéből indul és ide is tér vissza. Jelentkezni a túrára október 11-ig lehetséges.

Túra időpontja: 2023. október 14. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

Fotó: Pisztráng Kör Egyesület Facebook-oldala

A Zengő láthatatlan titkai

Október 14-én felfedi nem is egy titkát a Mecsek legmagasabb hegye, a Zengő. A Hosszúhetényi Polgármesteri Hivatal elől induló 8,5 km-es túra alkalmával sor kerül a Zengő 2020-ban átadott kilátójának felkeresésére. A 22 méter magas kilátóból akadály nélkül tárul majd a résztvevők szeme elé a vidék, sőt mi több, tiszta időben még a Balaton-felvidék tanúhegyei is. A túra során megismerhetitek továbbá a Kelet-Mecsek földtani felépítését, akárcsak egyik láthatatlan örökségét, az árokkal, sánccal övezett, kőtornyos, XIII. századi várat és annak történetét.

Túra időpontja: 2023. október 14. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

Panoráma a Zengő 2020-ban átadott kilátójából. Fotó: Györkő Zsombor

Helló indián nyár, helló Esztergom! SUP-túra

A történelmi Esztergom és a SUP the Lifestyle csapata invitál október 15-én izgalmas vízitúrára. A körülbelül 4 órás SUP-túra alkalmával tapasztalt vízitúra-vezetővel és kísérőkkel együtt szelhetitek a habokat és fedezhetitek fel a Dunakanyar fővárosát ezen a különleges napon. Az eseményre a kezdő SUP-osokat ugyanúgy várják, akárcsak a haladókat és a saját SUP-deszkával érkezőket.

Túra időpontja: 2023. október 15. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

blank
Fotó: SUP the Lifestyle Facebook-oldala

E-bike túra a varázslatos Kelet-Őrségbe

Október 15-én felfedi titkait a Kelet-Őrség is egy tartalmas, 36 km-es, közepes nehézségű e-bike túra keretében. A túra első állomását, a Natura 2000 Látogatóközpontot a pankaszi szoknyás haranglábak, majd pedig a szőcei tőzegmohás láprét követi. A túra útvonala érinti majd a Vadása-tavat, Ispánkot, sőt mi több, egy tökmagolajütő műhelyt is, ahol a védjegyes őrségi tökmagolaj készül. A 9:30-kor induló túra az Őrség fővárosában, Őriszentpéteren ér véget körülbelül 16 órakor.

Túra időpontja: 2023. október 15.  | Tovább az esemény weboldalára >>>

blank
Fotó: turabirodalom.hu

IX. Tés Római-fürdő őszi teljesítménytúra

Október 21-én a Bakony és vele együtt Tés egyik legszebb részén kalauzolja majd a résztvevőket a IX. Tés Római-fürdő őszi teljesítménytúra. A teljesítménytúra két külön világot is megmutat a túrázóknak: egyrészről a Gaja-patak szurdokvölgyét, másrészről pedig az egykor királyok vadászhelyéül szolgáló Tési-fennsíkot. Az élményekkel gazdagodva, a célba érők jutalma sem marad el, ha pedig tetszett az élmény, érdemes a tavaszi alkalommal is megcsodálni a vidéket.

Túra időpontja: 2023. október 21. | Tovább az esemény weboldalára >>>

blank
Fotó: Gaja-völgy Egyesület Facebook-oldala

Via ferrata túra Tatabányán

Idén ősszel nem csak az erdőket járva lehetünk tanúi az őszbe forduló tájnak. A Vasalt utak csapatával és túravezetőjével együtt október 22-én tárulhat elétek a lábatok előtt elterülő Tata és Tatabánya városa, a messzeségben a Bakony és a Vértes vonulataival. Ha kedvet kaptatok ahhoz, hogy próbára tegyétek magatokat, a Vasalt utak weboldalán tudtok jelentkezni a 10 órakor, 13 és 15 órakor induló túrákra.

Túra időpontja: 2023. október 22. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

blank
Fotó: vasaltutak.hu

Őszi holdfénytúra a Badacsonyon

A nyaranta megismert Balaton ősszel egészen más arcát mutatja, hát még este! Október 28-án varázsaltos késő délutáni, kora esti túrára invitál Badacsony és a Kisfaludy-kilátóból elénk táruló esti fények. A túra 16 órakor indul a Rózsakő parkolóból és a Kisfaludy-kilátóba menet útba ejti a Hertelendy-emléket. A 2,5 órás, 3 km hosszúságú túrán továbbáBadacsony számos érdekessége és titka fedi fel magát. Az elemlámpát ne felejtsétek otthon!

Túra időpontja: 2023. október 28. | Tovább a Facebook-eseményre >>>

blank
Fotó: Tourinform Badacsony Facebook-oldala

Ha kedvet kaptatok az őszi tájak felfedezéséhez: