Saját szobrot kapott az Állatorvostudományi Egyetem ikonikus macskája

Szeptember 27-én leleplezték az Állatorvostudományi Egyetem imádott macskájának bronzszobrát, aki több mint egy évtizeden keresztül csempészett vidámságot a kampusz napjaiba.

Fotó: László Orsolya

Marci, az Állatorvostudományi Egyetem szeretett cicája 12 dorombolással teli esztendő után távozott az örök vadászmezőkre idén júniusban, most pedig egy életnagyságú bronzszoborral állítottak neki emléket az István utcai “O” épület oldalában, ahol életében oly sok órát üldögélt.

Fotó: László Orsolya

A kóbor cica hamar a kampusz kedvencévé avanzsált és évekig boldogította a tanulókat. Az állatok és emberek közötti összekapcsolódást szimbolizáló Marci macska közadakozásból finanszírozott hű mását Kontur András szobrászművész alkotta meg, és ünnepélyes keretek között szeptember 27-én került felavatásra. A szobrot most már bárki megtekintheti, így megemlékezve a kedves, fekete bundájú macskáról.

Mindezeken túl Marci macska saját honlapot is kapott, amit IDE kattintva nézhettek meg. Ha pedig van saját fotótok, videótok Marciról, küldjétek el a rendezveny@univet.hu e-mail címre!

Térképen mutatjuk, hol bukkanhattok rá Kolodko Mihály macskaszobrára: