Turizmus Világnapja 2023: Íme a legjobb ingyenes és kedvezményes programok!

A szeptember 27-i Turizmus Világnapja alkalmából ezen a héten számtalan ingyenes és kedvezményes program vár rátok Budapesten és országszerte. Ezek közül szemezgettünk nektek!

Ingyenes és kedvezményes programok Budapesten

Látogatás a Néprajzi Élményközpontban (2023. szeptember 25-27.)

Kézzel fogható történelem az Urban Betyárban. A Néprajzi Élményközpont a belváros szívében, pár szobában sűríti össze mindazt, amit a magyar kulturális örökségünk gazdag, színes világáról elmondhatunk – 3000 db-os eredeti néprajzi tárgyak gondos szelekciója mesél elődeink mindennapjairól. A Néprajzi Élményközpont ingyenes belépéssel várja az étteremben fogyasztó vendégeket.

További infók >> 

Turizmus világnapja az Unicum Házban (2023. szeptember 26., 27.)

A program során mélyebben megismerkedhettek a Zwack gyógynövény-szakértelemmel, mely 1790-ben egy receptben testesült meg. Közelebbről is betekintést nyerhettek az Unicum gyártási folyamataiba, kortyról kortyra. A túra során továbbá megkóstolhatjátok az Unicum és Unicum Szilva különleges ízvilágát egyenesen a hordóból, hogy egy igazán kerek élményt kapjatok a gyártási folyamat fázisairól. A túrára 50 százalékos kedvezménnyel vehettek jegyet ezen a két napon.

További infók >>  

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Tárlatvezetés Claudia Andujar fotókiállításán (2023. szeptember 26., 27.)

A Néprajzi Múzeum Magyarországon elsőként ad otthont Claudia Andujar brazíliai fotóművész átfogó tárlatának. Az „Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása” elnevezésű tárlat az életmű egy kicsi, de fontos szeletét mutatja be a São Pauló-i Vermelho Galéria közreműködésével. A képek középpontjában egy kis amazóniai őslakos népcsoport áll. Andujar fotóin keresztül egy személyes történetet ismerünk meg saját útkereséséről és a janomamikkal folytatott párbeszédéről.

További infók >>  

Látogatás a Csokoládé Múzeumban – ingyenes (2023. szeptember 27.)

Látogassatok el a Csokoládé Múzeumba és legyetek részesei a csokoládé történetének, ismerkedjetek meg a csokoládékészítés eszközeivel a kezdetektől napjainkig, és merüljetek el a kalandos történetekben, melyek a csokoládé különleges világába repítenek.

További infók >>

Tárlatvezetés és toronykilátó-látogatás (2023. szeptember 27.)

Ismerjétek meg a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom nevezetességeit, az épülethez kötődő híres személyeket, fedezzétek fel az altemplomot, és gyönyörködjetek Budapest panorámájában a toronykilátó ablakaiból.

További infók >>

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Ingyenes programok országszerte a Turizmus Világnapján

Fedezd fel a Badacsony sokszínűségét! (2023. szeptember 27.)

A szerdai túrán profi túravezető segítségével ismerhetitek meg a Badacsony kulturális, gasztronómiai és természeti kincseit.

Facebook-esemény >> 

Belvárosi élményséta a turizmus világnapján // Debrecen (2023. szeptember 27.)

Ingyenes élményséta Debrecen történelmi belvárosának jól ismert utcáin, terein, ahol a város kevésbé ismert, ám annál érdekesebb látnivalóiról, történeteiről hallhatsz.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Shutterstock

Egyszer volt, hol nem volt… Mesélő szakmák a belvároson túl // Pécs (2023. szeptember 27.)

A Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskolában a kereskedelem, vendéglátás, turizmus fejlődése nyomába eredhettek a szigeti városrészben. Találkozó a Főpályaudvar előtt. A séta során szó esik rejtett Zsolnay relikviákról, az 1907-es pécsi Országos Kiállításról, játékos formában a Hatcsöcsü csárdáról és az arrogáns gallérról is.

Facebook-esemény >> 

Szakvezetések a Bükki Csillagdában (2023. szeptember 27.,  28., 29.)

A Bükki Csillagdában szeptember 27-én, 28-án és 29-én garantált szakvezetés jár a Naprendszert bemutató kiállításon azoknak a látogatóknak, akik 10 órára veszik meg jegyüket online vagy a helyszínen. Minden látogató számára adódik az élmény, hogy a Holdra szállást követően, szkafanderben készíthessen fotót magáról egy mágikus tükör segítségével.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: harkalyhaz.hu

Túra a lillafüredi Szent István-barlangban (2023. szeptember 27., 28., 29., 30.)

A lillafüredi Szent István-barlangban szeptember 27-én, 28-án és 29-én azok, akik 9 és 10 órára, valamint akik, 30-án 10 órára érkeznek, az alapjegy áráért részt vehetnek a bemutatóhely hosszabb túráján, ami útba ejti a Tordai-hasadékot és a Fekete-termet is. A túra kb. 50 perc, a cseppkődús Tordai-hasadékba a normál túra lépcsőin túl további 76 lépcsőfok megtételével juthatnak el a résztvevők a túravezető kíséretében. A programra online jegyet ide kattintva tudtok vásárolni.

Facebook-esemény >>

LiteraTúra a turizmus világnapja alkalmából // Balatonfüred (2023. szeptember 29.)

Füred egykor és ma a költők, írók, művészek találkozóhelye. A leghíresebb és legérdekesebb történeteknek, helyszíneknek járhattok utána az izgalmas séta során, melyen az irodalomé lesz a főszerep. Részletek, idézetek, hangulatos történetek fűszerezik a városnézést.

Facebook-esemény >> 

Bábszínházi tekergő // Szeged (2023. szeptember 29.)

A Kövér Béla Bábszínház tematikus sétát szervez a szegedi belváros olyan ikonikus épületeihez, szobraihoz, amik az elmúlt 3 év előadásainak fontos színpadi tereiként szolgáltak. Ezen helyek körül-mögül fel-felbukkannak szereplők, figurák, bábok, akik a résztvevőkkel beszélgetve osztanak meg kulisszatitkokat az előadásokból.

Facebook-esemény >> 

Szakvezetések a mátrafüredi Harkály Házban (2023. szeptember 29., 30.)

A mátrafüredi Harkály Házban szeptember 29-én 14:30-tól, szeptember 30-án 10 órától és 14:30-tól a belépőjegyet váltott látogatók szakvezetéssel egybekötve tekinthetik meg a kiállítást. A tárlat betekintést nyújt a Mátra kialakulásának történetébe, de megismerhetitek a hegység élővilágát, mindezt a természetvédelmi őrök tolmácsolásában.

Facebook-esemény >>

Veszprém, a zenélő ékszerdoboz – séta (2023. október 1.)

Az ingyenes Veszprém, a zenélő ékszerdoboz sétán az érdeklődő zenebarátok megismerkedhetnek azokkal a belvárosi helyszínekkel, melyek kötődnek a város zenei múltjához és jelenéhez.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Jenes András és a Holló

Ha inkább önállóan fedeznétek fel Veszprém városát: