Ingyenes kulturális programsorozattal vár a 30 éves NKA Budapest palotájában

A Romengo, Lackfi János és a Danubia Zenekar, filmvetítések és számtalan programmal várja a kultúra iránt érdeklődő közönséget a legkisebbektől az idősebb korosztályig a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 30 éves fennállását ünneplő programsorozaton Budapest szívében, a Benczúr Házban, szeptember 29. és október 1. között.

A Nemzeti Kulturális Alap 2023-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jubileumi év alkalmából szervezett rendezvénysorozaton a kulturális értékek sokszínűsége, valamint a különböző művészeti területek színes és kreatív alkotásai, programjai mutatkoznak be a nagyközönség számára. A háromnapos kulturális eseménysorozaton minden korosztály számára szóló közösségépítő programokkal, látványos és izgalmas előadásokkal, táncszínházi estekkel, sok-sok zenével várják a látogatókat a Benczúr Házban.

Ingyenes élőzenei koncertek

Péntek este a magyarországi oláh-cigány zenét játszó Romengo lép fel, ami hagyományos cigány népdalokkal és saját hangzásvilággal áll színpadra, majd szombaton a Danubia Zenekar arra vállalkozik, hogy Lackfi János legszebb, legviccesebb és legfurább történetei mögé fesse a hozzá való zenéket. Vasárnap pedig Dánielfy Gergő, a 2018-as DAL című műsor Az Év Felfedezettje díjával kitüntetett énekese egy szál akusztikus gitárral szórakoztatja a közönséget.

Romengo

Színes programkavalkád

A háromnapos kulturális program során számos művészeti területet ismerhetünk meg, így lesz filmsarok, improvizatív tánctréning, részleteket láthatunk például a Cigánymesék sorozatból, történeti séta keretében ismerhetjük meg a helyszínt, a 125 éves Benczúr Házat.

A Zöld sziget interaktív foglalkozásán felfedezhetjük a természet csodáit, az újrahasznosító workshopon egyedi használati és dísztárgyakat, ékszereket készíthetünk környezettudatos és fenntartható módon. A Banyamesék című élőzenés, bábos mesejáték keretében három népmesét láthatnak a gyerekek, majd Bársony Bálint és zenekara a zene és a zenélés varázslatos világát ismertetik meg a kisebbekkel.

blank
Banyamesék

Gergye Krisztián workshopján a tánc eredendő ősi képességét ébresztjük fel együtt, a Korinda Zenekar pedig a magyar nyelvterület keleti végein élő népcsoportok hagyományos népzenéjét fogja tolmácsolni. Lesz rendhagyó könyvbemutató a Magyar Napló jóvoltából, ahogy az NKA által támogatott képzőművészek munkájából is láthatunk válogatást a programsorozat idején.

Minden program ingyenes, esetenként regisztrációhoz kötött. A részletes programbontást a www.nka.hu oldalon találjátok!