Óriási falfestés tiszteleg az LGT munkássága előtt Budapest szívében

Éppen 50 évvel ezelőtt jelent meg a legendás LGT zenekar Bummm! című lemeze. Az évforduló alkalmából, egyben az együttes emléke előtt tisztelegve, az album nagy sikerű borítóját felfestették egy hatalmas, belvárosi tűzfalra a VII. kerületben.

Fotó: erzsebetvaros.hu

Egy kerületi összefogás részeként jöhetett létre az az LGT-fal, amely befed egy 200 négyzetméteres falrészt a belvárosi Dob utca 38. szám alatt. A Színes Város csapatának alkotásán a zenekar jubiláló Bummm! című lemezének borítója köszön vissza, 21 méter magas nagyításban.

A lemez borítóját Kemény György grafikusművész tervezte, ami megjelenésekor nagy port kavart, egyben hatalmas sikerre tett szert az idő múlásával.

A falfestés elhelyezkedése sem véletlen, hiszen Presser Gábor, az LGT alapítója két házzal arrébb töltötte fiatalkora egy részét. A szombati átadón Kemény György és Presser Gábor egészen közelről, egy daruról tekinthette meg az elkészült műalkotást:

Fotó: erzsebetvaros.hu

Olyan népszerű dalokat köszönhetünk a Bummm! című albumnak, amilyen például a Gyere, gyere ki a hegyoldalba, az Ő még csak most tizennégy, vagy a Ringasd el magad.

Szeged városának legújabb tűzfala is megér egy látogatást: