Idilli horgásztavat rejt az apró falu a Balatontól nem messze

A Balaton nyugati csücskétől néhány kilométerre, a Zalai-dombság szívében található Zalacsány bővelkedik a természeti látnivalókban, többek között egy hatalmas tó és egy izgalmas, az erdőben végigfutó tanösvény várja az erre kirándulókat.

Fotó: Györkő Zsombor

A bájos kis falu határában, festői környezetben található Zalacsányi-horgásztó tökéletes úti cél, ha maximális nyugalomban töltenétek el egy kis időt. A tavat akár körbe is sétálhatjátok, ha egy kis mozgásra vágytok, de akár egy stégen is letelepedhettek és onnan gyönyörködhettek a csodálatos tájban.

blank
Fotó: Györkő Zsombor
blank
Fotó: Györkő Zsombor

A kettős patakból felduzzasztott víztározót 1991-ben alakították ki, a horgásztó pedig nemcsak a csendre vágyó kirándulók, hanem a horgászok között is nagyon népszerű, hiszen számos különböző halfajta megtalálható benne.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Nem szabad kihagyni a tótól nem messze induló Körtvélyesi tanösvényt sem, ami 3 kilométeren át, fenyők és akácok ölelésében vezet végig a vadregényes erdőn. A nagyjából másfél óra alatt bejárható útvonalon információs táblák segítségével mindent megtudhatunk a táj nevezetességeiről, a zalai erdők életéről és az itt folyó erdészeti tevékenység jelentőségéről.

blank
Fotó: Györkő Zsombor
blank
Fotó: Györkő Zsombor

A faaprítékkal borított erdei ösvény kialakításának köszönhetően akár kisgyerekekkel is könnyen bejárható, az út során pedig több, padokkal felszerelt pihenőhely biztosítja a kényelmes túrázást.

Ha mást is felfedeznétek a környéken: