Dél-Amerika legkülönlegesebb ízeit kóstolhatjuk meg szeptemberben Budapest borfesztiválján

Latin-Amerika konyhájáról az ínycsiklandó tengeri herkentyűktől kezdve a változatosan elkészített, krumplival körített, egzotikusan fűszerezett húsokig bármi eszünkbe juthat. Az idei Budapest Borfesztiválon a NEMO Étterem és a Smokey Monkies BBQ is lehetőséget kínál a térség ételeinek felfedezésére, megismerésére.

NEMO Étterem

A Borfesztiválon négy tradicionális fogással is készül a díszvendég halas standja: a choritos Dél-Amerikában különösen elterjedt kék kagyló, amit előszeretettel tálalnak különféle köretekkel. A vendégek kétféle elkészítési módot is megkóstolhatnak.

Másik nagy klasszikus a latin-amerikai konyhában a ceviche, vagy cebiche, egy friss nyers halból készült fogás, amit ajíval (chilipaprikával) fűszerezve, citruslevelekben tálalnak. Az Ecuadorban és Chilében is népszerű ceviche Peru nemzeti örökségének része: június 28-a Nemzetközi Ceviche Nap.

Azok számára is készül finomsággal az étterem, akik jobban kedvelik a hagyományosabb, kontinentális konyhát. Az ő kedvükért elérhető lesz a Dél-Amerikában is nagyon népszerű pescado frito, vagyis rántott tengeri hal, amit sült krumplival és különféle szószokkal tálalnak a NEMO Étterem standjánál.

A NEMO ezekkel az ételekkel vár a Borfesztiválon:

  • Choritos főzve, fehérborban
  • Choritos con arroz (rizzsel)
  • Ceviche lazacból, friss lime-os, zöldséges raguval
  • Pescado frito

Smokey Monkies BBQ

A Smokey Monkies BBQ neve ismerős lehet azok számára, akik korábbi években is meglátogatták a Borfesztivált. A visszatérő gasztronómiai kiállító idén Dél-Amerika ízeit is belecsempészi a nagy népszerűségnek örvendő szendvicseibe, ám nem okoz csalódást a klasszikus ízek kedvelőinek sem.

blank

Amit a Borfesztiválon kóstolhatunk:

  • BBQ szendvics
  • Chilei fehérkolbászos, chimichurris szendvics
  • Argentin marhahúsos szendvics

Írjuk be tehát a naptárba: Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 7-10. között a Budavári Palotában!

További információk: aborfesztival.hu

Erre számíthatunk még a 2023-as Budapest Borfesztiválon: