5 remek kiállítás Budapesten, amit érdemes megnézni augusztusban

Természetesen a nyár utolsó hónapjában sem maradunk remek kiállítások és tárlatok nélkül, melyeket érdemes felkeresni Budapesten.

Róth Miksa üvegfestményei

A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény földszinti kiállítóterében állandó kiállítás nyújt bepillantást Róth Miksa munkásságának páratlan gazdagságba. A 2005 óta megtekinthető tárlaton az alkotó számos kiemelkedő szépségű üvegművészeti munkáját tudjátok megtekinteni.

Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény | Állandó kiállítás | Weboldal

Fotó: rothmuzeum.hu

A jólfésültség története

A Kiscelli Múzeum Sziklapincéjében október 31-ig tudjátok megtekinteni a múzeum legújabb időszaki kiállítását. A jólfésültség története – Fodrászipari forradalom Budapesten című tárlat arra keresi a választ, mik voltak a szépségipar fejlődésének főbb mozgatórugói, állomásai, kik voltak meghatározó szereplői, és hogy hogyan is váltak az elmúlt 150 évben világviszonylatban is jól fésültté a budapestiek?

Kiscelli Múzeum | 2023. október 31-ig | Weboldal

Fotó: Kiscelli Múzeum Facebook-oldala

Pictorial Collective: Petőfi utcák népe

Kevesen tudják talán, hogy Petőfiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon, egészen pontosan 2800-at. A Pictorial Collective dokumentarista fotós kollektíva kilenc tagja arra volt kíváncsi, ha most indulna vándorútjára Petőfi, vajon mit látna a róla elnevezett utcák végtelen sokaságában? A kollektíva másfél éven át fotózta a Petőfi utcák 266 ezer lakóját, mely a mai magyar társadalomról ad szubjektív látleletet a Capa Központban október 1-ig látható kiállításon.

Capa Központ | 2023. október 1-ig | Weboldal

blank
Fotó: Kocsér © Pictorial Collective Hirling Bálint

Manequin World fotókiállítás

Bartha Titusz fotókiállítása, mely szeptember 10-ig látható a Ferencvárosi Művelődési Központban, különleges, egyedi atmoszférát teremt. A fotók a budapesti kirakatok ablakait örökítik meg dokumentatív jelleggel, mely a mannequin-eket próbálják emberi lélekkel felruházni egyfajta párhuzamos tükörvilágban.

Ferencvárosi Művelődési Központ | 2023. szeptember 10-ig | Facebook-esemény

blank
Fotó: Bartha Titusz Fotográfus

Bringára váltva

A Közlekedési Múzeum új, időszaki kiállítása a kerékpározás történetét járja körül. Bepillantást nyerhetünk a kerékpáros kultúra kialakulásába, a korai kerékpárok tervezésébe, akárcsak a kerékpáros közösségek formálódásába. A kiállítás külön figyelmet szentel a kerékpáros versenysportok bemutatására, köztük a Giro d’Italia, a Tour de France és a Vuelta spanyol körversenyre.

Közlekedési Múzeum | 2023. október 23-ig | Weboldal

blank
Fotó: Közlekedési Múzeum Facebook-oldala

Megannyi programot ajánlunk még a nyár utolsó hónapjára: